А селекција

ОРЛОВИ ОДРАДИЛИ ПОСЛЕДЊИ ТРЕНИНГ | ТУМБАКОВИЋ И МИТРОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ЛУКСЕМБУРГОМ (ВИДЕО)

13.11.2019.

Репрезентација Србије дочекује Луксембург (14.11 – 20,45 стадион „Рајко Митић“) у претпоследњем мечу групне фазе квалификација за пласман на Првенство Европе, а пред бројним представницима медија у СЦ ФСС у Старој Пазови данас су били селектор Љубиша Тумбаковић и Александар Митровић.

Очекивања пред Луксембург…

„Још једна утакмица против екипе о којој све знамо, селекцији која нас је намучила у првом мечу. Тада смо дали голове на време и решили утакмицу у своју корист. И сада нас очекује тежак меч, желимо да освојимо нова три бода. Ако желимо нечему да се надамо морамо да победимо Луксембург и после Украјину. Што се тиче голова, не оптерећујем се, до сада сам постигао много голова, а знам да ћу оборити рекорд пре или касније. Најважније да екипи иде добро“ – рекао је Александар Митровић.

О головима и амбијенту…

„Стварно се не оптерећујем, надам се да ћу запослене у ФСС натерати да промене онај постер са бројем до сада постигнутих голова, који стоји на зиду СЦ ФСС поред свлачионице. Не желим да се оптерећујем, важно је да екипа побеђује а онда ће бити и голова. Што се тиче атмосфере, гледао сам Партизан против Молдеа, видео фантастичну атмосферу коју су деца направила. Видећемо како ће сада све изгледати“.

Игра на високом нивоу у клубу и репрезентацији…

„Сам себи сам највећи противник, гледам да увек будем мотивисан, а у дресу репрезентације сам грб је више него довољан да у сваку утакмицу уђем максимално мотивисано. И не бих се сложио да немам конкуренцију, она је присутна на сваком тренингу“- закључио је Александар Митровић.

Шта се променило између две утакмице са Луксембургом, каквог ривала очекујемо, има ли дилеме око нашег састава…

„Немам дилеме око састава. Шта се променило? Не нешто посебно значајно, осим да смо додатно скаутирали Луксембург. Код њих нема неких промена у начину игре. Покушаће да играју „директан“ фудбал преко контри и полу-контри, али ми се спремамо за ову утакмицу као да је једина у овом циклусу. И бавимо се од првог дана само Луксембургом, а после се окрећемо Украјини“ – рекао је Љубиша Тумбаковић.

Није лако играти кад знате да зависите од резултата друге селекције…

„Припремамо утакмицу са Луксембургом јер имамо одговорност према Србији. И зато сам рекао да се припремамо као да је једина утакмица у овом циклусу. И нисам сигуран да много верујемо у изненађење у мечевима Португала, али ми идемо корак по корак, да ми будемо задовољни нашим послом.

Да ли добра игра и резултат могу да привуку већи број навијача против Украјине…

„Када игра репрезентација онда мора увек да буде пун стадион. То је неки мој став, без обзира на противника. Сведоци смо како то изгледа у Европи, где су стадиони углавном пуни када игра најбољи национални тим. Видећемо сада и колико ће деце бити, јер се утакмица игра касно“ – закључио је селектор Љубиша Тумбаковић.

https://www.instagram.com/p/B40g-fols01/?igshid=uk25yblf7wwy

Последњем тренингу Орлова пред дуел са Луксембургом присуствовали су председник Славиша Кокеза, потпредседници Ненад Бјековић и Марко Пантелић, спортски директор Владимир Матијашевић, скаути Зоран Филиповић и Момчило Вукотић…