А селекција

ОРЛОВИ НА ОКУПУ | ПРОТИВ ПАРАГВАЈА И ЛИТВАНИЈЕ ЗА УТИСАК И РЕЗУЛТАТ (ВИДЕО)

07.10.2019.

Најбоља репрезентација Србије окупила се у Спортском центру ФСС пред октобарске дуеле, пријатељски меч са Парагвајем у Крушевцу и квалификациони сусрет против Литваније у Виљнусу. Пред новинарима су били селектор Љубиша Тумбаковић и капитен Александар Коларов…

Селектор о квалификацијама…

-Математички још постојимо. Реално, имамо минималне шансе. Трудићемо се да постигнемо што бољи резултат, а у исто време оставимо што бољи утисак. До баража желимо да направимо додатну селекцију играча, али и резултат. Када играм, хоћу да победим, направим добар резултат- рекао је Љубиша Тумбаковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Следи пријатељска утакмица са Парагвајем, а потом и квалификациона против Литваније.

-Правимо атмосферу која треба да буде део крајњег успеха, односно остваривања циља. Трудићемо се да унапредимо неке ствари, подигнемо на виши ниво и приближемо се играчима и они нама. Седам дана је било веома мало да бисмо се боље упознали. Сада улазимо у други пројекат.

Бараж за одлазак на Европско првенство кроз плеј-оф Лиге нација је крајем марта…

-Имамо простор да у октобарском и новембарском окупљању пробамо неке играче, видимо колико могу да нам помогну. Стицај околности из утакмица које смо играли у септембру, помогао нам је да дођемо у овакву ситуацију, да се овако понашамо. Када кажеш пола године, помислиш да је сасвим довољно времена, а када уђеш у реалност кажеш да је мало. Има времена и простора рекао је Љубиша Тумбаковић.

Капитен Александар Коларов види Србију на Првенству Европе…

-Нисмо још математички мртви у квалификацијама, али ће бити јако тешко. Ту је и бараж, на папиру смо бољи од Норвешке, али незахвално је говорити јер је далеко, има још доста времена до тада. Мислим да заслужујемо и надам се да ћемо отићи на Европско првенство – рекао је Александар Коларов.

Србија има скромне шансе да кроз квалификације прође на Европско првенство, али у марту следи плеј-оф Лиге нација, где тријумф доноси пласман.
-Ко се разуме у материју може да види да смо имали грешака против Португала, али и да смо, по мом мишљењу, доста задатака извршили и могло је да иде другим током да нисмо примили гол у последњих пар минута првог полувремена. Осетили смо да имамо квалитет и да можемо да пружимо оно што се од нас очекује.

Он је додао да не зна праве разлоге за неуспехе националног тима у преходних неколико квалификација за континенталне шампионате.

-Нарочито у европским квалификацијама смо после две-три утакмице испадали из реалних шанси за пласман. Да знам праве разлоге, не знам, то је за дубљу анализу. Годинама сам ту и гарантујем да хтење и залагање нису фалили. Фудбалски су разлози, нисмо били на потребном нивоу у неким утакмицама, на терену нисмо били на нивоу, то је једино мерило – рекао је Александар Коларов.