А селекција

„ОРЛОВИ“ КОРАК БЛИЖЕ РУСИЈИ

24.03.2017.

Србија после преокрета остварила велику победу у Тбилисију против Грузије -3:1(1:1)

 

СТРЕЛЦИ: 1:0 Качарава 6,1:1 Тадић (из једанаестерца) 45,1:2 Митровић 64, 1:3 Гађиновић 87. Стадион: Борис Пачахадзе Динамо Арена. Гледалаца: више од 35.000. Судија: Феликс Цвајер (Немачка). Помоћници: Т.Шифнер, М.Ахмилер (Немачка). Жути картони: Канкава (Грузија).
ГРУЗИЈА: Лорија, Какабадзе (од 70. Арабидзе), Квиркелија, Кашиа, Наваловски, Квеквешвири, Казаишвили, Гволија, Канкава, Анаидзе, Качарава.
СРБИЈА: Стојковић, Рукавина, Ивановић, Максимовић, Коларов, Обрадовић (од 46. Вуковић), Матић, Миливојевић, Тадић, Митровић (од 71. Гудељ), Костић (од 81. Гаћиновић).


Србија је остварила велику победу у Тбилисију против неугодне селекције Грузије и направила још један корак према Русији 2018. После турбулентног првог полувремена и несрећно примљеног првог гола, Ивановић и саиграчи су показали и квалитет и карактер који је резултирао потпуним преокретом.
Ушла је наша репрезентација са великом дозом самопоуздања у овај меч, али оно је било пољуљано после неколико минута игре. Све је деловало безазлено, Обрадовић је са центра проследио лопту до Коларова који је хтео да је врати Стојковићу, али све је пратио Качарава, био је ближи лопти од нашег голмана и само је проследио у мрежу. Ствари се које се дешавају у фудбалу, а сада је било важно да се екипа што пре врати у ритам и покаже и карактер и квалитет који је сигурно пре меча био на нашој страни.


Играо се14. минут када је виђена и прва спорна ситуација, Рукавина је упутио лопту у шеснаестерац, један играч Грузије играо је, учинило се, руком, али Немац Цвајер је уместо на белу тачку показао на корнер. Грузија се бранила, не ретко и са седам, осам играча, и тражила прилику из контра напада. И један такав е виђен у 19. Минуту, када је Казаишвили искоса са неких 15 метара упутио ударац, али је Стојковић одлично реаговао. Најближи изједначењу били смо у 33. минуту када је Тадић лобом покушао да савлада Лорија који је био близу шеснаестерца, али лопта је завршила високо преко гола. Да Грузија, како је упозоравао и селектор Муслин, није ни мало наиван ривал, показало се у 35. минуту, када се поново Казаишвили нашао иза леђа наше задње линије, уследио је ударац а лопта је на нашу срећу прошла поред стативе. После оваквог промашаја обично дође казна а за то су се побринули Тадић и Костић. Одлична дубинка лопта у простор, Костић је улетео у шеснаестерац а Какабадзе није имао другог решења него да га обори. Одговорност је преузео Тадић и ако смо у најгоре време примили гол, сада смо у најбољем тренутку изједначили резултат.


У полувремену је селектор Муслин оставио у свлачионици Обрадовића, а прилику је добио Јагош Вуковић. Коларов се вратио на своју природну позицију,све у намери да нам и лева страна буде много активнија него у првом полувремену. И претили смо у једном тренутку преко Тадића, али све до 60. минута није било изгледнијих прилика, а онда су домаћини упутули два ударца са дистанце. Стојковић је сјајно реаговао у обе ситуације.


Био је то увод у потпуни преокрет, Тадић је добио једну поклон лопту, пронашао Митровића који из окрета просто закуцава лоту иза леђа немоћног Лорија. Радост на коју смо чекали, тренутак који говори о карактеру овог тима. Гол који смо заслужили, гол који нас је приближио Русији 2018. До краја меча имали смо контролу игре,а селектор Муслин извршио је и другу измену, Митровића је заменио Гудељ, а Костића дебитант Гаћиновић. Измена која је донела дефинитан крај свих надања Грузије, јер је управо омладински првак Европе и света ставио тачку на овај меч. Претходно му је асистирао Тадић. Победа која нас је приближила Русији, победа која нам даје велики ветар у леђа пред наредни меч са Велсом, 11. јуна у Београду.