Омладинке поражене у 2. колу елит рунде квалификација од Норвешке -0:2(0:1)

07.04.2017.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Норхем 5,0:2 Норхем 54. Стадион Фредрикштада. Гледалаца:око 500. Судија:Вивиан Петерс (Холандија). Жути картони: Енген, Бекелунд (Норвешка).
СРБИЈА: Ђапић, Вучковић,Ђуричек, Брадић,Кардовић, Пољак, Мишељић (од 72. Белован), Ивановић (од 87. Кричак), Филиповић, Шћепановић, Кнежевић (од 59. Ковачевић).
НОРВЕШКА:Хaланд, Санд, Суфилен, Стеневик, Норхем, Енген, Вилман, Квернволден (од 61. Девле), Бекелунд, Манум, Екоф.
После пораза у првом колу елит рунде квалификација од селекције Италије (0:3), женска омладинска репрезентација Србије поражена је у другом колу од домаћина турнира, Норвешке.
Домаћа селекција је и пре меча важила за великог фаворита,а ту улогу оправдала je после само пет минута утакмице када је дошла у вођство. Наше девојке су пружиле максимум, бориле се, али квалитет и пре свега физичка снага, били су на страни Норвежанки.
У последњем колу наше девојке очекује још један тежак дуел, истина за нас без резултатског значаја, протов веома јаке селекције Шведске која је данас била боља од Италије -2:0(1:0).

Селектор Лидија Стојкановић: Морале смо бити опасније у завршници
Изузетно тешка утакмица, против физички беспрекорне Норвешке. Девојке су веома одговорним приступом успеле да држе концентрацију и дисциплину у игри у већем делу утакмице. Неколико пута могли смо бити опаснији по противнички гол, недостајало је хитрине, бржег размишљања и прецизности.Наравно није то било лако против Норвешке али морали смо барем да покушамо. Изгубили смо, али подигнуте главе идемо напред.Честитам девојкама на приступу, борбености, хтењу и очекујем да ћемо у сваку наредну утакмицу ући са оваквим приступом.

Марина Брадић: Недостајало нам је снаге
Прво полувреме смо добро парирале. У другом делу смо биле под већим притиском, али смо створиле доста простора за игру. Недостајало нам је снаге да директније угрозимо њихов гол. Јак противник и висок темпо су нас истрошили. И у таквим условима смо се добро постављале. Честитам Норвешкој и почињемо да мислимо на наредну утакмицу са Шведском.

Тијана Филиповић: Боље него против Италије
Одиграле смо боље него против Италије. Резултат је могао бити повољнији. За нешто више нам је требао мирнији пас и конкретнија завршница. У оваквим утакмицама, са јаким противницима морате бити рационални и искористити сваку полушансу која се укаже, јер их је мало. Шведска има сличан стил, фаворит је у групи, али то нам је мотив више да се покажемо у правом издању.

 

ТАБЕЛА
ШВЕДСКА   2 1 1 0 4:2 4
НОРВЕШКА 2 1 1 0 4:2 4
ИТАЛИЈА    2 1 0 1 3:2 3
СРБИЈА       2 0 0 2 0:5 0