Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА

06.07.2021.

У просторијама ФСС одржана је седница Одбора за хитна питања којом је председавао заменик председника Ненад Бјековић.

Донета је одлука да Пропозиције за сезону 2021/22 буду индентичне са пропозицијама из сезоне 2019/20 што значи да ће следеће године 16 клубова играти у Супер лиги од чега ће два да испадну, а два да играју бараж са трећепласираним и четвртопласираним екипама из Прве лиге Србије. У том смислу је и коригована Одлука о систему сталних такмичења.

Коригована је одлука о ограничењу броја страних играча и то тако  што је остало ограничење од четири иностраних играча који истовремено могу бити у игри, док нема ограничења у броју иностраних играча уписаних у протокол.

Александар Луковић, бивши репрезентативац и учесник СП у Јужној Африци, постављен је за селектора млађе кадетске репрезентације (U16).

Усвојена је листа судија и посматрача Супер и Прве лиге Србије.

Донета је одлука о Календару такмичења женског фудбала, футсала, као и омладинских и кадетских лига ФСС за наредну такмичарску сезону.

ФСС је донео одлуку да по први пут сноси комплетне трошкове за службена лица свим клубопвима који се такмиче у омладинској и кадетској лиги Србије, што представља велику помоћ развоју омладинског фудбала.