Вести

ФИНАЛНИ ДАН ПРОЈЕКТА "ШАМПИОНИ" | СВИ СМО ПОБЕДНИЦИ

05.07.2021.

Финални дан пројекта „Шампиони“ одржан је  на отвореним  теренима Фудбалског савеза Београда. У одличној и веселој атмосфери, на четири фудбалска терена, истовремено су се играле утакмице, са учешћем 150 деце са сметњама у развоју и инвалидитетом из Београда, Зрењанина, Суботице, Ниша и Крагујевца. На све стране чуо се звук пиштаљке и узвици радости деце, што је посебно дало чар овом догађају. Пројекат „Шампиони“ реализован је у сарадњи са Фудбалским савезом Србије, а под покровитељством УЕФА.

Свечано отварање је започело уз химну Србије након чега се присутнима обратио идејни творац пројекта и председник КМФ Мунгоси, Аца Ковачевић. Уз присуство многобројних гостију и пријатеља клуба, присутнима се обратила испред Фудбалског савеза Србије, Александра Ћуповић, која је изразила велико задовољство и захвалност за учешће у овом пројекту. Након официјелног дела, посебну чар целом догађају дале су представнице Чирлилидерс савеза Србије и перкусионисти групе Ленон. Парола пројекта гласила је „СВИ СМО ПОБЕДНИЦИ“, а томе у прилог на отварању догађаја пуштено је 100 шарених балона који су симболизовали другарство и поштовање различитости. Након одиграних утакмица свим учесницима додељени су пехари и златне медаље!

Екипе које су узеле учешће на турниру су следеће: КМФ „Мунгоси“ секција деце са инвалидитетом и сметњама у развоју (Мунгоси 1 и Мунгоси 2), Специјална основна школа „Радивој Поповић“ Земун, Дом основне школе „Радивој Поповић“ Земун, Удружење „Снага покрета“, Школа са домом ученика „Бубањ“ Ниш, КМФ „21.Октобар“ Крагујевац, СК „Вашариште“ Крагујевац, СК „Хенди Спорт“ Зрењанин, Школски центар са домом ученика „Доситеј Обрадовић“ Суботица.

Посебну захвалност дугујемо волонтерима Факултета за спорт и физичко васпитање (Универзитет у Београду), Факултета за физичку културу и менаџент у спорту (Универзитет Сингидунум), Факултета за спорт Београд (Универзитет Унион) и Висококе спортске и здравствене школе, Београд.