Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА

21.12.2021.

У просторијама Спортског центра ФСС у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора којом је председавао Ненад Бјековић, заменик председника ФСС. Усвојено је неколико одлука, издвајамо најважније.

Чланови Извршног одбора усвојили су једногласно Финансијски план Фудбалског савеза Србије за 2022. годину. Једногласно је донета нова одлука о износима такси и чланарина утврђених прописима ФСС. Том одлуком значајно су смањене таксе и чланарине које плаћају клубови и играчи, чиме су клубови значајно растерећени финансијских обавеза према регистрационим фудбалским савезима и ФСС.

Осим тога донета је и посебна одлука о финансијској помоћи за обављење редовних активности територијалних фудбалских савеза у 2022. години. ФСС је знатно увећао износ новца који тим савезима даје ради спровођења програмских активности којима се остварују циљеви рада ФСС из члана 5. Статута ФСС.

Чланови ИО ФСС једногласно су прихватили предлог Стручног одбора и донели одлуку о додели признања за значајна спортска остварења у 2021. години. Златну лопту Србије добиће Драган Стојковић као најбољи тренер, Душан Тадић као најбољи играч и Јелена Чанковић као најбоља играчица, а специјално признање Златни гол године припашће стрелцу историјског поготка у Лисабону, Александру Митровићу.

Признања ће бити додељена на свечаности која се одржава у четвртак 23. децембра у хотелу Хајат, а том приликом биће уприличена Изложба под називом Пут за Катар и организован Новогодишњи коктел за госте и званице.

Пре почетка седнице, заменик председника Ненад Бјековић честитао је новим члановима Извршног одбора Дејану Филиповићу, Дарку Рамовшу и Александру Мијаиловићу и уручио им пригодне поклоне.