Вести

У СЦ ФСС ОДРЖАН ДРУГИ КУРС ЗА ЖЕНСКЕ ФУДБАЛСКЕ ТРЕНЕРЕ

24.09.2019.

У Старој Пазови је одржан други Курс за женске фудбалске тренере, специјализоване за рад са групама девојчица старости од 7 до 12 година. Овај курс је организован у сарадњи са Фудбалским савезом Норвешке а у циљу популаризације и развоја женског фудбала на територији Републике Србије.

Курс је трајао четири дана, у току којих су наше полазнице прошле кроз теоријске и практичне делове обуке, коју су водили норвешки инструктори Марит Глеснес и Јарл Торске.

На курсу је учествовало 24 девојке, активне играчице, фудбалске судије и студенткиње Факултета спорта и физичког васпитања. Учеснице су након завршеног курса у своје локалне заједнице понеле нова знања и вештине у области обуке и регрутације девојчица, као и опрему за спровођење тренинга.

У оквиру овог курса одржана су и два фестивала фудбала, на којима су наше полазнице биле у могућности да усаврше новостечене вештине у директном раду са 140 девојчица – ученица ОШ ”Милан Хаџић” из Војке и фудбалерки из Лазаревца које тренира полазница првог курса женских тренера Ивана Бобић.