У 19

Обрадовић дебитовао победом,омладинци убедљиви у првој провери против Бугарске - 3:1 (3:0)

21.02.2017.

СТРЕЛЦИ:1:0 Ђ.Јовановић 10, 2:0 Аџић 38, 3:0 Златановић 43, 3:1 Иванов 77. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 200. Судија: Момчило Марковић. Помоћници: Александар Станојковић, Никола Ђоровић.Жути картони: Терзић, Машовић (Србија), Чандаров, Мехмедали, Јорданов, Славков).

СРБИЈА: М.Илић, Радић, Бошњак, Нишић (од 69. Чермељ), Терзић, Машовић, С.Илић, Рачић (од 69. В.Николић), Ђ.Јовановић, Аџић (од 69. Петров), Златановић (од 59. Романић).
БУГАРСКА:Петров, Димитров, Генчев, Најденов, Тилев (од 63. Славков), Јорданов, Русев (од 54. Головодов), Иванов( од 63. Клементов), Грозев, Христов (од 54. Добрев), Чандаров (од 54. Мехмедали).

Одличан деби новог селектора омладинске репрезентације Србије Милана Обрадовића и победа Србије у првој од две провере против Бугарске – 3:1(3:0).
„Орлићи“ су већ у првом делу утакмице решили све недоумице око победника овог дуела и головима Ђ.Јовановића, Аџића и Златановића потврдили квалитет који ова генерација несумњиво поседује. Потпуна контрола свих дешавања на терену, бољи посед лопте, неколико лепих акција које су резултирале головима, али и приликама које су могле да ову победу учине још убедљивијом, красили су издање наше селекције у овом мечу.
Селектор Милан Обрадовић који припрема селекцију за последњи круг квалификација за пласман на Европско првенство, пружио је прилику великом броју играча, а у четвртак од 11,00 када се игра други меч истих селекција, прилику ће дефинитивно добити сви позвани играчи.
После теста са Бугарима омладинце очекују две провере и против селекције Босне и Херцеговине 7. и 9. марта у СЦ ФС Србије. Турнир елитне рунде квалификација за пласман на ЕП игра се у Немачкој од 23. до 28. марта у близини Франкфурта. Поред Србије и домаћина, у нашој групи су још Словачка и Кипар.


После меча селектор Милан Обрадовић није крио задовољство добрим издањем наше репрезентације.
-Задовољан сам пре свега односом и залагањем, дисциплином. Видео сам жељу да оно што смо тражили у кратком периоду што боље спроведемо у дело. Било је неких техничких грешака у првом делу игре које су унеле малу несигурност, атипично за нас. Имали смо и неких малих недостатака на којима ћемо да радимо како би их отклонили.Углавном, честитао бих момцима на победи која увек значи на плану самопоуздања, а морам да истакнем и разлику на физичком нивоу која се види код играча који су играли за клубове током зимских припрема – рекао је Милан Обрадовић.