Вести

НИКО КАО СРБИН | ПРЕДРАГ РАЈКОВИЋ НАЈБОЉИ ГОЛМАН ФРАНЦУСКЕ ЛИГЕ 1!

04.05.2020.

https://www.instagram.com/p/B_wAmWMjFCL/?igshid=15nytnf2forvb

Велико признање за Предрага Рајковића! Голман репрезентације Србије изабран је за најбољег голмана француске Лиге 1!

Због пандемије вируса COVID – 19 француске власти донеле су одлуку и забраниле све спортске догађаје до августа,  довољно да реагује и Фудбалска федерација Француске. У рекордном року је донета одлука да домаћи шампионат буду завршен, а титула првака Француске припала је првопласираном Пари сен Жермену. Два тима су испала из лиге, два су промовисана у нове чланове Лиге 1, а онда је и „Франс фудбал“ решио да подели своје традиоционалне награде.

Овај реномирани лист има свој начин бодовања када бира идеалних 11 у сезони, на основу броја наступа, постигнутих голова, асистенција, примљених голова, жутих и црвених картона и још многих других статистичких података. За све то се добијају или одузимају бодови и на крају се добија следећи податак – Предраг Рајковић је најбољи голман у француском првенству!

Голман Ремса је то место заслужио са 5.96 бодова, док је чувар мреже Марсеја Стив Манданда остао мало иза њега (5.92 поена). Одбрану овог тима чине Амари Траоре (Рен), Тијаго Силва (ПСЖ), Јунис Абделамид (Ремс) и Мауса Касерол (Рен). На централном делу терена су Марко Верати из ПСЖ-а и Едуардо Камавинга из Рена, док су по боковима двојица Јужноамериканаца из шампионске екипе – Анхел ди Марија и Нејмар. Килијан Мбапе је још један очекивани играч ПСЖ-а у овом тиму, док му је партнер у нападу Висам Бен Једер из екипе Монака.

На клупи су остали Димитри Паје, Ислам Слимани, Идриса Гај, Ренато Санчес… Подсетимо, Рајковић је у дебитантској сезони у Лиги 1 уписао 27 наступа, од чега је на 12 остао несавладан!