Вести

НАВИЈАЈ ЗА СРБИЈУ | СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ, ДИРЕКТОР А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ У ОШ „ЛАЗАР САВАТИЋ“, ДЕЦА ГОСТИ ФС СРБИЈЕ ПРВОМ ПРИЛИКОМ КАДА СЕ ДОЗВОЛИ ПРИСУСТВО ПУБЛИКЕ НА УТАКМИЦИ ОРЛОВА

05.05.2021.

Сјајна акција маркетинг и медија сектора Фудбалског савеза Србије ’Навијај за Србију’ наставила се у Основној школи ’Лазар Саватић’ у Београду. Ученици осмог разреда имали су прилику да се друже са легендом српског фудбала, данас директором А репрезентације наше земље, Стеваном Диком Стојановићем.

Прослављени голман је говорио о значају подршке државном тиму и позвао најмлађе навијаче да буду гости на стадиону првом приликом када се дозволи присуство публике на спортским догађајима.

“Играли смо прве три утакмице у квалификацијама за Светско првенство пред празним трибинама и било нам је много тешко. Искрено, једва чекам да се ситуација са короном нормализује и да се публика врати на фудбалске стадионе. У септембру нас очекује утакмица против Луксембурга у Београду и заиста бих био пресрећан да вас видим у првим редовима са заставама и шаловима Србије” – обратио се Стојановић ученицима и обећао да ће репрезентација на челу са селектором Драганом Стојковићем наставити да враћа веру нације у српски фудбал.

Посета директора А тима Србије била је саставни део радионице у оквиру едукативног међународног пројекта “Развој нове генерације спортских навијача” коју организује Удружење навијача “Џентлмени” уз помоћ стручних консултаната и подршку Фудбалског савеза Србије.

Тема радионица је едукација деце за исправно понашање на стадионима и спортским догађајима, подизање свести о узроцима лошег понашања у навијачком свету и размена искустава о добрим навијачким праксама, као и промоција навијања за репрезентацију своје земље. У веома пријатном амбијенту, ученици су учествовали у квизу на тему познавања спорта и фудбалске репрезентације Србије, а ученику који је остварио најбољи резултат Стеван Дика Стојановић је уручио дрес нашег националног тима.

Сваки учесник радионице добио је за успомену мајицу са логом актуелног пројекта који је подржан од стране Министарства просвете и градских секретаријата за спорт и омладину.