Вести

НАВИЈАЈ ЗА СРБИЈУ | МЛАДЕНОВАЦ И КАКО СЕ ВОЛИ СРБИЈА, ЛУКА МИЛИВОЈЕВИЋ И МАРКО ДМИТРОВИЋ ИЗАЗВАЛИ ОДУШЕВЉЕЊЕ У ОШ "МОМЧИЛО ЖИВОЈИНОВИЋ" И ГИМНАЗИЈИ (ВИДЕО)

12.11.2019.

Јуче Нови Београд, данас Младеновац, сутра…на стотине позива са свих страна и порука само једна:  „Дођите код нас“. „Навијај за Србију“, акција Фудбалског савеза Србије, после Новог Београда, фантастичног дочека и изазваног делиријума у две основне школе, сада је у режији наших репрезентативаца, Луке Миливојевића и Марка Дмитровића, доживела незаборавне тренутке у Младеновцу, ОШ „Момчило Живојиновић“ и Гимназији.

Лука и Марко су прво посетили ОШ “ Момчило Живојиновић“ где су их дочекали директорка Марина Мишић и наставница српског језика Милена Мацура. Капитен Кристал Паласа и један од најбољих голмана шпанске Примере, „упали“ су на час енглеског  где су их прво дочекали изненађени погледи а онда аплауз одушевљења. Познавање енглеског језика за Луку и Марка није наравно био проблем, а наши репрезентативци су сјајно дочекани и на часу географије. Селфији, фотографисање, аутограми, поклони, дресови, мајице….Дан који се памти, дан који се не заборавља.

Уследилио је одлазак у младеновачку Гимназију, где је наше асове дочекао директор Александар Цветковић. Сада је изненађење било на часу физичког васпитања, где су се клинци припремали за општинско такмичење, а Лука и Марко су били одушевљени фудбалским вештинама Саре Димитријевић, ученице 1/5 која сјајно игра фудбал у конкуренцији дечака. Лука је затим прихватио изазов са најбољим кошаркашем Гимназије, Урошем Василићем, учеником 3/2 . Гађали су тројке, а српски репрезентативац показао је да поред фудбалске вештине, поседује изузетан дар за игру под обручима.

„Уживали смо ова два и по сата. Заиста је феноменалан осећај кад добијете прилику да усрећите децу. Сви смо ми били ђаци, имали смо свије навике, несташлуке…Али та сећања из ђачких клупа никада не бледе и заузимају посебно место у нашој меморији. Највише ми се допала реакција младеновачких првака, реакција тих малишана је обично и најискренија јер иде из душе. Могао бих овако сатима да се дружим са њима, да делим аутограме и да се сликам, јер знам да ће они то памтити до краја живота. Много ми се допала акција и преузимам на себе све обавезу да ускоро организујем нешто слично и у мом Крагујевцу“ – рекао је Лука Миливојевић.

„Ове сцене су нешто што нас чини срећним и што нам ставља до знања да смо ипак одабрали праву професију. Задовољство је видети радост на дечијим лицима и схватити да она заиста воле своју земљу и навијају свим срцем за српску репрезентацију.  Јасно је да се у Србији све дели на „звездаше“ и „партизановце“, да има навијача Војводине, Рада, Спартака, Напретка, Радничког…Али свима нама државни тим треба да буде изнад свега. Навијање за Србију треба да буде ствар опште културе, јер сам имао задовољство да играм у земљама где се национална обележја поштују на један посебан начин. Видим да младеновачка деца обожавају фудбал и сетио сам се својих ђаћких дана када сам право са часова јурио бициклом на Палић да гледам тренинг наших репрезентативаца и да их јурим после тога за аутограм и фотографију“ – рекао је Марко Дмитровић.

https://www.instagram.com/p/B4xCNkHFYgX/?igshid=1itnter3lr8nz

 

https://www.instagram.com/p/B4xrKduBRfE/?igshid=x1qxeodtf3b3