Вести

УЕФА ИЗБОР НАЈВЕЋИХ ТАЛЕНАТА | ПАВЛОВИЋ И ВЛАХОВИЋ ЈЕДИНИ СРБИ НА ЛИСТИ "50 ЗА БУДУЋНОСТ"

02.01.2020.

Званичан сајт Европске куће фудбала спровео је анализу широм континента и дошао до листе највећих талената под називом „50 за будућност“, а на њему се налазе и два бисера из Србије. Страхиња Павловић,  18-годишњи штопер, који је играма пре свега за Партизан, затим и за младу репрезентацију скренуо пажњу на себе, и Душан Влаховић, нападач Фјорентине.

У образложењу због чега би планетарна јавност требало да обрати пажњу на Павловића током 2020, УЕФА истиче: „Био је стандардан штопер Партизана током 2019, очекује се да у 2020. пређе у Монако и да дебитује за сениорску репрезентацију Србије“. Да је Страхиња у одабраном друштву потврђују имена Ансуа Фатија (Барселона), Мејсона Гринвуда (Манчестер јунајтед), Дејана Кулушевског (Јувентус), Мирона Боадуа (АЗ), Габријела Мартинелија (Арсенал)…Поред Павловића, на листи од 50 највећих талената, по оцени УЕФА, налази се још један изданак Партизанове школе фудбала. Душан Влаховић, све чешћи стартер Фјорентине.


„Високи нападач је потписао први професионални уговор са Партизаном кад је имао само 15 година, а у другој сезонио у Фиренци испуњава обећање да је „нови Ибрахимовић“, хвале у Ниону младог центарфора.

Павловић и Влаховић су једини Срби на листи УЕФА. Од играча из региона ту су још Хрвати Домагој Брдарић из Лила и Никола Моро из Динама, Румун Денис Ман из ФЦСБ-а, Мађар Доминик Шобошлај из Салцбурга…