Вести

НАЈБОЉИ ТРЕНЕР | ЗЛАТНА ЛОПТА 2019. СИНИШИ МИХАЈЛОВИЋУ (ВИДЕО)

20.12.2019.

Он у себи има ДНК победника. Један је од ретких стручњака који већ годинама са успехом ради у Серији А, а није Италијан. Прошле сезоне је у Болоњи немогуће учинио могућим. Никоме није било јасно како једна прежаљена екипа, одједном пуца од самопоуздања, зрачи идентитетом и плени достојанством. Одговоре су нашли на српском језику. Клуб који је био на ивици амбиса сачувао је испадања у нижи ранг и довео га на праг Лиге Европе. И пазите. Довољно да му Болоња укаже ново поверење и поклони му срце у још једној, овога пута његовој најважнијој борби. Победиће, јер то је он, како сам рече: „Рођени ратник из земље у којој нисте чврсти зато што желите, већ зато што морате да преживите.“ Добитник Златне лопте ФСС за 2019. годину Синиша Михајловић.

Борио се Синиша Михајловић да не пусти сузу када је изашао на велику сцену Народног позоришта. Шеф струке Болоње добио је на прослави 100 година Фудбалског савеза Србије Златну лопту за најбољег тренера Србије у 2019. години, јер је извео право чудо када је преузео Болоњу, посрнули италијански тим, на ивици испадања из Серије А. Жесток аплауз, стојеће овације, добио је Михајловић када је изашао да добије награду. Наравно, није то био само аплауз за ту победу на терену, већ и за ону победу коју је Синиша однео у последњих неколико месеци ван терена, у болници у Болоњи.

И то је гануло Михајловића…

„Обећао сам да нећу да плачем…Али, хвала вам од срца. Хтео бих све да вас поздравим и да изразим велику захвалност за ову, како да кажем, премију, ову почаст, јер бити најбољи тренер Србије и бити изабран од својих људи, од Срба, за мене нема већу важност, то  је за мене највеће признање које сам могао да добијем“, рекао је емотивни Михајловић.

Михајловић није спремио говор, већ је причао „из главе“, са приметним емоцијама у гласу.

„Хвала Фудбалском савезу и честитам 100 година постојања. Хвала и свим оним људима који су ми показали љубав у моментима када сам четири-пет месеци био у болници, од спортских радника, саиграча, пријатеља, политичара, да не набрајам даље. Сигурно да су ми дали велику снагу. Без вас би било много теже у овој мојој борби“, рекао је Миха, а онда додао.

„Ово је за мене велика ствар, јер, као што знате, 30 година живим и радим у Италији, али био сам и остао Србин. Надам се да вас нисам разочарао и да сам добро представљао Србију са свим мојим врлинама и манама, на најбољи начин“.

Михајловић је набрајао и све пријатеље и легенде које су дошле на прославу, а онда је поздравио свог кума и некадашњег саиграча Дејана Станковића.

„Хтео бих, иако то нема никакве везе са овим догађајем, да честитам мом брату и куму што је постао тренер Звезде, то је велика ствар. Ја ћу бити увек уз тебе, знаш колико те волим. Не знам да ли сам заборавио нешто, много старих пријатеља је овде…Дукица (Душан Тадић)…Кад си почео да играш за репрезентацију? А? Ха, ха, надам се и убеђен сам да ћемо успети да се квалификујемо, са играчима као што је Дукица и остали, имамо шансе“, говорио је Михајловић.

Он је на крају свима пожелео и срећну Нову годину и Божићне празнике, а онда истакао:

„Хвала, ово је за мене најлепше признање. Ова награда то и што сам био селектор Србије, уз оно освајање Купа шампиона су ми најлепше ствари у каријери“.

Златну лопту ФСС Синиши Михајловићу уручио је Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Србије.