Вести

МИЛОШ ВУЛИЋ, СТРЕЛАЦ НАЈЛЕПШЕГ ГОЛА У ПРВОМ КОЛУ ШАМПИОНАТА | НИЈЕ СЛУЧАЈНО (ВИДЕО)

05.08.2020.

Леп гол из слободног ударца у премијерном мечу нове сезоне против Новог Пазара Милоша Вулића и награда за најефектнији гол у првом колу  иде у руке везисте Црвене звезде. За гол фудбалера актуелног шампиона гласали су једногласно Драгослав Степановић, Дејан Ђурђевић, Милош Дризић и Инстаграм пратиоци Фудбалског савеза Србије.

Пред меч 2.кола у коме је Црвена звезда угостила нишки Раднички, директор медија службе ФСС Небојша Петровић уручио је награду ФСС ручни сат G – shock, фудбалеру Црвене звезде. И настала је кратка прича која говори о томе да само једном може да буде случајно. Други пут је већ реч о мајсторији. Милош Вулић је на утакмици против Новог Пазара доказао да му слободни ударци постају ужа специјалност. Освојити два ручна сата у анкети Гол кола ФСС, на готово идентичан начин, говори да је везиста Црвене звезде постао ноћна мора за голмане противничких екипа.
„Волим слободне ударце и то ми је омиљена позиција. Често остајем после тренинга и уз помоћ живог зида вежбам извођење прекида. Слажем се да није случајност јер од почетка каријере много пажње поклањам том елементу игре. У Звезди има неколико добрих шутера, шеф Станковић увек има последњу реч и он доноси одлуку ко је задужен за који прекид. Деси се понекад да и ми сами преузмемо одговорност у зависности од осећаја у датом тренутку. На утакмици против Новог Пазара, Катаи није био на терену, ја сам поставио лопту на место прекршаја и испало је како се само пожелети може“.

Вулићу посебно импонује чињеница да је стручни жири једногласно донео одлуку.
„Када се неко попут Драгослава Степановића одлучи за ваш гол, свакако да вам импонује. Тим пре што је у конкуренцији било још неколико веома лепих погодака. Лига је почела на спектакуларан начин, игра се отворено, мреже се тресу из свих могућих позиција и права је штета што нема навијача на трибинама. Ово ми је већ трећи сат који добијам у вашој анкети (први добио док је играо у Напретку, оп.аут), допада ми се што је, за разлику од претходна два, беле боје и што ћу моћи лакше да их комбинујем. Нећу се зауставити на овоме, можда до краја сезоне направим праву малу колекцију сатова у својој соби“.

Прву честитку због награде за Гол кола, Вулић је добио од шефа стручног штаба Дејана Станковића.
„Драго је и њему, искрено је пришао и загрлио ме. Видим да му значи што сам пробио баријеру и коначно постигао гол под његовим вођством. Улио ми је огроман мотив када је дошао за тренера и одмах изразио жељу да ја останем у Звезди. Стицајем околности, догодиле су се неке ствари које су успориле тај процес. Најпре повреда, а после сам морао и на хируршку интервенцију због проблема са зубом. Коцкице су се коначно склопиле, одрадио сам целе припреме на високом нивоу и уложени труд је већ од првог кола почео да се исплаћује“.

https://www.instagram.com/p/CDd2a0UD95t/?igshid=1n343lr7oleqn