А селекција

Муслин и Ивановић из Беча: Дошли смо да победимо

05.10.2017.

Све ћемо да урадимо како би дошли до три бода, али знамо да неће бити лако и да ће они бити растерећени, верујемо у квалитет који имамо

Од дана када је започела своје путовање до Русије, репрезентација Србије сања тренутак који са собом носи октобарска ноћ у Бечу. Орлови сутра у аустријској престоници играју меч вредан повратка међу најбоље селекције света, а селектор Славољуб Муслин и капитен Бранислав Ивановић истичу да је Србија спремна да на прави начин заврши квалификације и обрадује фудбалску нацију.
Последњој конференцији за медије на стадиону Ернст Хапел присуствовао је велики број представника медија, а њу је отворио српски селектор…
-Србија је дошла у Беч да победи и све ћемо да урадимо да дођемо до три бода, али исто тако знамо да је то лакше рећи него урадити. За мене је Аустрија на почетку квалификација била најопаснији ривал, очекивао сам да ће бити наш најозбиљнији противник у борби за одлазак у Русију, али не знам зашто на крају тако није испало. У Београду је била добра утакмица, имали смо и ми и они доста прилика, видели смо велики број голова, на крају смо, ипак, ми славили. Очекујем и сада веома тежак меч, а ја као и увек до сада, верујем у мој тим и његову жељу да оствари добар резултат. Хтео бих на крају да апелујем и на наше навијаче, да навијају за нас, али да покажу поштовање и према противнику. Очекујемо велику подршку – рекао је Славољуб Муслин.
Капитен Бранислав Ивановић се сложио са излагањем селектора и само додао…
-Што се тиче тима, сви смо спремни и свако ко изађе на терен сигурно ће да пружи свој макисмум – нагласио је Ивановић.

Аустрија има много унутрашњих проблема, а новинаре је занимало да ли све то може да утиче на издање Арнаутовића и другова…
-Некада се деси да екипа која има много проблема, жели да их превазиђе и управо због тога овај меч може бити мач са две оштрице. И без обзира што не могу да рачунају на неке играче, сигурно да они који добију прилику имаће огроман мотив да се покажу. Дакле, када гледамо меч који нас очекује, онда не рачунамо на њихове проблеме, него на наш квалитет – јасан је био Славољуб Муслин који је додао да се Филип Костић налази у тренажном процесу а после вечерашњег тренинга донеће одлуку да ли ће бити у тиму за меч са Аустријом.
Новинари су приметили да је Србија током квалификација променила много централних дефанзиваца,а примера ради сутра у тиму неће бити стартера из Даблина, Јагоша Вуковића и Николе Максимовића…
-На то смо били приморани, али екипа је управо зато и добра што има играче који могу брзо да се прилагоде. Ја се надам да ћемо успети да сачувамо свој гол и тако завршимо пола посла – истакао је Бранислав Ивановић.

Домаћи извештачи су подсетили нашег селектора да њихова селекција има у својим редовима двојицу играча са српским коренима, али и да репрезентација Аустрије нема проблем притиска пред меч са Србијом…
-Зато сам и рекао да нас очекује тежак посао, јер ће они бити растерећени са жељом да дају све од себе и победе, а ми смо ти који имамо императив победе, јер са три бода дефинитивно би оверили пласман на Светско првенство. Истина, имамо и меч са Грузијом, али ми желимо све да решимо сада.
Капитен Ивановић је рекао да Србија заслужује место на коме се сада налази…
-У овим квалификацијама смо показали ниво који је вредан учешћа на Светском првенству. Остало је да све то потврдимо али како је већ рекао селектор, лакше је то рећи него урадити. Ми смо спремни да до краја све обавимо на најбољи могући начин.

На крају и једно занимљиво питање за селектора Муслина а односи се на Драговића и Арнаутовића: да ли би имали места у репрезентацији Србије?
-Свакако. Нема тренера који не би пожелео да има такве играче у својој репрезентацији. Наравно да би имали места у селекцији Србије – рекао је уз осмех Славољуб Муслин и са капитеном Ивановићем пожурио на последњи тренинг нашег националног тима.

ПОДРШКА ОД ПИКСИЈА
Са Орловима је у Беч стигао и Драган Стојковић – Пикси, Звездина звезда, некада председник Фудбалског савеза, сада тренер у Кини. Последњи лауреат ФСС за тренера године дошао је да подржи Ивановића и другове …
-Мислим да смо оном великом победом у Даблину завршили важан део посла – рекао је Драган Стојковић.- Налазимо се пред циљем и успехом који се зове пласман на Светско првенство. Уверен сам да ће селектор и играчи на прави начин све привести крају. А што се тиче Аустрије, они за мене неочекивано рано испали из свих комбинација за одлазак у Русију.