Вести

U18 | МЛАЂИ ОМЛАДИНЦИ СРБИЈЕ САВЛАДАЛИ НЕМАЧКУ И ОСВОЈИЛИ „ЗИМСКИ ТУРНИР” У ИЗРАЕЛУ

08.12.2019.

Млађа омладинска селекција Србије (U-18) освојила је Зимски турниру Израелу. Изабраници селектора Игора Спасића су, после тријумфа над Израелом (2:0), савладали селекцију Немачке (2:1) и показали да су најбоља репрезентација на турниру.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Бачкуља 20, 1:1 Аслани 38, 2:1 Дрезгић 66. Стадион: Шефајин. Судија: Шалев Сасон (Израел)

СРБИЈА: Славковић, Дрезгић, Роган, Бачкуља, Кременовић, Лукић (од 60. Кнежевић), Ђурасовић, Ергелаш, Чолић (од 89. Миладиновћ) Цветићанин (од 60. Ђукић), Богдановић (од 60. Миладиновић).

НЕМАЧКА: Гебхардт, Воелцке (од 87. Веласко), Шмит, Зиберт, Либелт, Кронмулер, Рол, Керер, Лемперле, Винклер, Аслани.

Велика борба два изузетно квалитетна тима окончана је победом наших момака. Србија је заиграла офанзивно и лопта првих петнаест минута није пректично ни излазила из шеснаестерца противничког тима. Гол Немачке висио је у ваздуху. Оно што се могло и наслутити, десило се у 20. минуту. Бачкуља је након одбитка лоб ударцем матирао чувара мреже немачке репрезентације. Када се чинило да се на петнаестоминутни одмор иде са голом предности, Немци узвраћају ударац. Аслани је био стрелац. То није обесхрабрило млађе омладинце Србије, они су и у другом полувремену наставили са организованом и дисциплинованом игром и нису дозволили селекцији Немачке да припрете голу Славковића. Кључни тренутак утакмице десио се у 66. минуту. Дрезгић je прецизним ударцем из слободног ударца затресао мрежу Немаца за вођство Србије од 2:1, и испоставиће се, заслужену победу наше репрезентације.