У 18

МЛАЂИ ОМЛАДИНЦИ СЕ РЕВАНШИРАЛИ СЛОВЕНЦИМА - 1:0 (1:0)

23.03.2017.

СТРЕЛАЦ: 1:0 Зличић у 27. минуту. Стадион у Ајдовшчини. Гледалаца:око 300. Судија: Дејан Блажич (Словенија). Помоћници: Матеј Војска и Недељко Тодоровић (Словенија). Жути картони:Максимовић (Србија). Црвени картон:Максимовић (Србија).
СЛОВЕНИЈА: Видовшек, Хоџић, Крејзиу (од 46. Божич), Бијол (од 59. Гучек), Горенц, Дркушич (од 72. Шпанија), Паламар (од 72. Пискуле), Хорват, Гнезда, Целар (од 72. Туркуш), Керин (од 59. Пљава).
СРБИЈА: Мићановић, Влалукин, Величковић, Максимовић, Веселиновић, Бошњак (од 34. Матијевић), Зличић (од 62. Станојев), В. Николић (од 89. Петровић), Јовковић (од 75. Јовановић), Илић (од 22. Вујанић), Л. Николић (од 84. Радуловић).

У другом контролном мечу у Словенији, млађа омладинска селекција Србије победила је, у Ајдовшчини, домаћина голом Милоша Зличића у 27. минуту – 1:0 (1:0). Тако су се наши фудбалери реванширали ривалу за пораз у првом мечу (0:1) и, резултатски, поправили утисак од пре два дана.
И поред две принудне измене селектора Милоша Велебита, извршене још у првих пола сата игре (Илић и Бошњак), селекција млађих омладинаца Србије била је доминатна у читавом току утакмице против вршњака из Словеније. Према приказаном на терену, резултат је могао да буде убедљивији: Србија је стварала шансе, а Словенија једва долазила до нашег гола.
Иако је меч био пријатељски, публика у Ајдовшчини је видела жестоку борбу, а у прилог томе иде и податак да је Србија завршила утакмицу са десет играча, после искључења Максимовића у 85. минуту.
– Заиста сам задовољан гостовањем у Словенији – сумира утиске селектор млађих омладинаца, Милош Велебит. – Одиграли смо два сјајна меча, у првом изгубили, али, осим резултата, све је било добро. У другом дуелу са снажним и комплетним тимом Словеније, показали смо још више и на крају заслужено тријумфовали, чак мислим да смо могли и убедљивије. Имали смо пех са лакшим повредама Илића и Бошњака, али и замене су биле достојне. Сад нас очекује априлски припремни двомеч против Узбекистана у нашем Спортском центру у Старој Пазови, где ћемо бити јачи за још десетак играча, који, оправдано, нису могли да буду са нама у Словенији. Верујем у перспективу ове генерације, која треба да настави успешну серију млађих селекција српског репрезентативниог фудбала – закључује Велебит.
Талентовану генерацију наших играча (1999) очекују квалификације (први круг) за пласман на УЕФА Европско првенство У-18, које ће 2018. године бити одржано у Финској. Прва рунда квалификација на програму је од 04. до 10. октобра 2017, домаћин турнира је Република Ирска, а ривали су Србије биће још селекције Азербејџана и Кипра.