А селекција

„ОРЛОВИ“ ОДРАДИЛИ ТРЕНИНГ У ТБИЛИСИЈУ

23.03.2017.

Муслин и Ивановић: Тежак меч, све од нас зависи

 

После три сата пријатног лета до Тбилисија, најбоља репрезентација Србије стигла је у Грузију где је сутра од 21,00 по локалном (18,00 средњеевропско) времену очекује важан квалификациони меч на путу до Русије 2018. Изабраници селектора Славољуба Муслина имали су само неколико сати одмора а онда су одрадили и последњи тренинг на стадиону Динамо Арена који прима 55.000 гледалаца и који ће, по неким најавама, сутра бити испуњен до последњег места.
Пред новинарима су, непосредно пред тренинг, били Славољуб Муслин и Бранислав Ивановић.У уводним минутима и селектор и капитен су на руском језику одговарали на питања домаћих извештача, а онда били на располагању и бројним новинарима из Србије.
Прво питање односило се на тим који ће почети меч против Грузије…
-Нисам имао никавих дилема, сви играчи су нам практично на располагању и муке су биле слатке. Од првог тренутка сам знао на који тим рачунам за ову утакмицу- рекао је Славољуб Муслин.

Шта може да одлучи меч…
-Наша обавеза је да играмо на свом нивоу, да не потценимо ривала и да пружимо свој максимум. Уколико, дакле, одиграмо на нашем нивоу, а уверен сам да можемо и боље, мислим да ћемо бити задовољни.
И капитен Ивановић је упозорио да Србију сутра очекује веома захтевна утакмица.
-Грузија нема шта да изгуби, знамо да су веома опасни,односно да могу бити неугодни. И свесни смо да нас очекује тежак задатак. Да би дошли до доброг резултата морамо све да учинимо да наш квалитет дође до изражаја – истиче Ивановић.
Србија је током ових квалификација често мењала тим из разноразних разлога, а после дужег времена поново ће у тиму бити и Матић и Ивановић и Коларов.
-Велика је одговорност на свим играчима, а ми уколико прођемо ту прву зону пресинга и ако будемо деловали као тим, онда ћемо бити ближе успеху – открива пут до победе Ивановић.

Грузија је не тако давно победила и Шпанију, а селектор Муслин зна да се ради о селекцији која може да приреди велико изненађење, али и непријатно изненади.
-И тај меч против Шпаније потврда је да могу да победе било коју селекцију и дефинитивно су веома непредвидива селекција. Ми, ипак, играмо у најјачем саставу у овом тренутку и без обзира што су они можда растерећенији јер немају много бодова, ми знамо шта нам је чинити. Желимо у Русију а тамо се стиже само победама – закључио је Славољуб Муслин.