А селекција

МЛАДИ И ТАЛЕНТОВАНИ АС УДИНЕЗЕА ЛАЗАР САМАРЏИЋ ПРИХВАТИО ПОЗИВ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА

24.02.2023.

Лазар Самарџић од марта на располагању селектору Србије.

После неколико месеци темељних и пажљиво планираних активности, а све са циљем да репрезентација Србије буде квалитетнија и боља, како у предстојећим квалификацијама за Европско првенство, тако и у осталим будућим такмичењима, епилог преговора да један од најталентованијих младих играча Европе обуче дрес наше земље добио је позитиван исход – Лазар Самарџић прихватио је позив селектора Драганa Стојковића и од марта биће део најбољег тима Србије!

Разговори које су водили селектор Стојковић, као и директор Стеван Стојановић са Лазаром Самарџићем и његовом породицом интезивирани су у последњих неколико седмица, односно од повратка са пријатељског меча у Америци. На крају, на опште задовољство Самарџић је потписао сагласност да ће играти за Србију. Преостало је још да се заврши и административни део односно да из ФИФА стигне одобрење што се очекује у наредним данима.

Контакт између Самарџића и Стојковића постоји још од лета прошле године. Селектор је у августу био на утакмици Милана и Удинезеа и практично од тада прати развој талентованог и перспективног фудбалера.

Самарџић је рођен 24. фебруара 2002. године у Берлину. Био је део свих млађих категорија националног тима Немачке. Пре Удинеза играо је у сениорским тимовима Херте и Лајпцига.

 

Photos: Udinese Calcio