А селекција

МЛАДЕН КРСТАЈИЋ ПОЗВАО 24 ИГРАЧА ЗА ДВЕ ПРОВЕРЕ

10.03.2018.

Србија игра први меч у Торину 23.марта, против Марока, четири дана касније, у Лондону, ривал је Нигерија

Селектор Србије Младен Крстајић саопштио је списак играча за две припремне утакмице пред Светско првенство у Русији. Ривали Орлова биће Мароко и Нигерија, а мечеви се играју 23. марта у Торину, односно 27. марта у Лондону.
-Пре него што прокоментаришем списак, хтео бих да се захвалим руководству Фудбалског савеза Србије на поверењу.Заиста ми је част и задовољство што ћу да предводим оно најбоље што Србија има. А што се тиче списка, он не открива да они који нису позвани неће бити на припремама у мају пред првенство и обрнуто, не гарантује да ће они који су на њему бити сигурни путници у Русију. Пратим форму играча до јуна и вероватно ће бити промена. Врата репрезентације су свима отворена.
– рекао је Младен Крстајић.
Конференцији је присуствовао велики број медија, а прво питање се односило на позивање Душана Басте и Вујадина Савића, јединог дебитанта на списку.
-Басту поштујем као особу и као играча, има велико искуство, игра у Серији А и како имамо на десном беку само Рукавину који је одлично одиграо квалификације, једноставно желим да проверим и Басту како не би дошли у проблем пред Светско првенство. Што се тиче Савића, мислим да је заслужио позив својим играма у дресу Црвене звзде, он је један од лидера Црвена звезде и хоћу да га проверим у ове две утакмице – јасан је Младен Крстајић.
Селектор не крије да је задовољан што поједини играчи сада имају далеко већу минутажу, а све то захваљујући промени клуба. О очекивањима јавности и амбицијама у Русији Крстајић је рекао…


-Када су почеле квалификације екипа иза себе није имала поштовање фудбалске јавности, али одиграла је добро квалификације и пласирали смо се испред Велса, Републике Ирске и Аустрије на Светско првенство. И сада нас у Русији очекују селекције које имају бољи рејтинг на ФИФА ранг листи, Бразил је други, Швајцарска осма, Костарика 25…а јавност већ очекује финале. Не тражимо алиби, али будимо реални, учинићемо све да на прави начин представљамо земљу у Русији и остваримо добар резултат. Човек сам који воли мало да ризукује, такав сам био и као играч. Идемо корак по корак, не желимо еуфорију, знамо шта хоћемо и све ћемо да учинимо да будемо добри на плану игре,наравно и резултата – рекао је Младен Крстајић, селектор Србије.

АКРЕДИТОВАЊЕ ЗА ОБЕ УТАКМИЦЕ
Захтеве за акредитације за обе утакмице медији могу послати до 15. Марта – 09,00 часова на адресу [email protected]