А селекција

МЛАДЕН КРСТАЈИЋ ИЗ ТОРИНА

23.03.2018.

МАРОКО ОЗБИЉАН РИВАЛ, ОЧЕКУЈЕМ МАКСИМУМ ОД ИГРАЧА

Репрезентацију Србије у петак, 23. марта од 20,30 очекује провера са Мароком, утакмица која носи префикс пријатељска само на папиру, а после вечерашњег тренинга у Торину и практично четири дана рада, селектор Младен Крстајић је изјавио…
-Што се тиче саме атмосфере, одлична је, момци су одрадили све што је требало. Очекујемо утакмицу која неће бити ни мало наивна,али исто тако очекујем да играчи дају свој максимум. Желим да неке ствари које смо радили у претходна два дана покушамо да пренесемо на терен и наравно с успехом реализујемо – рекао је селектор Србије.

Ривал је за нашу јавност непознаница, али резултати Марока у квалификацијама говоре да се ради о ни мало наивној селекцији…
-Мароко је озбиљна екипа, ради се о учеснику Светског првенства.Свака друга прича је неозбиљна. У квалификацијама нису примили гол, веома су чврста, агресивна екипа, добро организована, селекција која сигурно завређује пажњу.
Меч у Торину, затим и онај са Нигеријом у Лондону, први утисци…
-Услови су одлични, онако како смо и очекивали, све је на високом нивоу и заиста добро организовано – рекао је Младен Крстајић.
Никола Максимовић се вратио на место успеха, провео је лепе тренутке у граду и истоименом клубу, сада је фокус на репрезентацији…
-За мене је ово прва утакмица после промене селектора, могу да кажем да је ово почетак припрема за оно што нас очекује у јуну. Нови систем, уигравање, ове две утакмице као и оне које ћемо играти непосредно пред првенство, послужиће нам да се што боље уиграмо и неке селекторове замисли спроведемо на прави начин на терену – истиче дефанзивац Наполија на позајмици у московском Спартаку.

Мароко је озбиљан противник…
-Селекција су која није примила гол у квалификацијама, прошли су као први у групи. Тврда су екипа, имају добре појединце који играју у Серији А и у Енглеској. Морамо да обратимо пажњу на њихове контранападе, јер тако су играли и током квалификација. Имају јаку одбрану, играју агресивно и своју шансу чекају из контранапада. Биће ово добар тест – не оставља дилему Никола Максимовић.