А селекција

МИОДРАГ РАДУЛОВИЋ, СЕЛЕКТОР ЦРНЕ ГОРЕ | ДОЛАЗИМ У ДОХУ ДА АНАЛИЗИРАМ СРБИЈУ (ВИДЕО)

10.10.2022.

Дан уочи жреба у Франкфурту, селектор Црне Горе је у неформалном разговору са члановима наше делегације рекао да има осећај да ће се две суседне државе поново наћи у истој групи, као што је био случај у Лиги нација 2018/19. Осећај га није изневерио, а одмах по повратку у хотел Вестин, изнео је утиске за сајт Фудбалског савеза Србије:

„Изузетно такмичарска и захтевна група у којој је Србија апсолутни фаворит. Сви знамо како је Драган Стојковић препородио репрезентацију и какав су фудбал играли у квалификацијама за Европско првенство и овом последњем циклусу Лиге нација. Од свих селекција у Европи, Србија је можда у највећем налету и видим је као потајно изненађење и на Светском првенству у Катару“.

Поред Србије и Црне Горе, у Г групи квалификација за Европско првенство нашле су се још репрезентације Мађарске, Бугарске и Литваније.

„Мађари такође играју изванредно у последње време, чему сведоче победе у Лиги нација против Енглеске и Немачке. Бугарска је доласком Крстајића направила потпуно нову атмосферу у националном тиму и то се одмах одразило на резултате. Литванија је специфичан противник, на папиру аутсјадер, али због некиг других околности, пре свега климе, путовања и подлоге на којој играју утакмице, увек може да представља потенцијалну опасност. Искуство ме учи да нема лаких мечева и унапред уписаних бодова. Биће ово неизвесна и, за навијаче из региона, врло интересантна група. Радујем се дуелима са Србијом“.

Радуловић је, заједно са председником ФС Црне Горе Дејаном Савићевићем и генералним секретаром Момиром Ђурђевцем, провео у Франкфурту много времена у разговору са пријатељима из ФС Србије.

„Имам огромно поштовање према лику и делу Драгана Стојковића. Својевремено, када сам био на почетку тренерске каријере, Пикси ми је као председник Савеза пружио шансу да радим у стручном штабу младе репрезентације Србије и Црне Горе, са којом сам баш у Немачкој 2004. године стигао до сребрне медаље. То не могу да му заборавим и бићу му захвалан до краја живота. Зато ме и радује начин на који Србија игра под његовим вођством, види се да је посложио све како треба и да је амбијент у екипи на врхунском нивоу. То је очигледно, сви дишу једним плућима. Наше две утакмице у предстојећим квалификацијама биће истински спектакл. Реч је о два Савеза која имају изванредне односе, свакодневно сарађујемо и сигуран сам да ће навијачи уживати и у Београду и у Подгорици. Нека победи бољи“ – рекао је Радуловић и открио да је одавно набавио улазнице за прву утакмицу Србије на Светском првенству у Катару:

„Био сам пре четири године у Москви и гледао утакмицу против Бразила, зашто бих сада пропустио још једну посластицу Светског првенства? Искрено се надам да ће резултат овога пута бити у корист Србије. Исход жреба у Франкфурту неће пореметити моје планове, сада имам разлог више да путујем у Доху и да на лицу места анализирам најтежег ривала у квалификационој групи за Европско првенство 2024“.