Вести

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЛИН, ПОСЕТИО ОРЛОВЕ У СТАРОЈ ПАЗОВИ

31.08.2021.

Уочи поласка у Дебрецин на пријатељску утакмицу против Катара, репрезентацију Србије у Спортском центру ФСС у Страој Пазови посетио је министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин.
Том приликом, министар Вулин је пожелео селектору Стојковићу и његовим пуленима много успеха у предстојеће три утакмице, нарочито две квалификационе против Луксембурга и Републике Ирске.

Пријатно изненађен посетом уваженог госта, селектор Стојковић је поручио да ће његови момци учинити све да још једном обрадују нацију и да победама у Београду 4. септембра и у Даблину три дана касније, начине велики корак ка Мундијалу у Катару 2022. године.

„Сви ми који се бавимо фудбалом, имамо велику привилегију. Ови момци ће то најбоље да схвате када заврше каријере, да су имали част да представљају своју земљу. То ретко ко може и то је оно што те чини великим. А кад си већ на том послу, онда дај свој максимум. Не због себе, већ због твојих родитеља, породице, деце, због унука сутра који ће да читају и да буду поносни на оно што си постигао у дресу репрезентације“ рекао је селектор Драган Драган Стојковић.

Заједно са генералним секретаром Јованом Шурбатовићем и директором репрезентације Стеваном Стојановићем, селектор Стојковић је са министром Вулином обишао просторије у Спортском центру ФСС, показао му терене, свлачионице, теретану, фискултурну салу, спа центар, а председник судијске комисије Дејан Филиповић одржао је у ВАР соби кратку презентацију начина на који видео-технологија функционише ове сезоне на теренима Супер лиге Србије.

Министар Александар Вулин је нагласио да ће се полиција постарати да предстојеће утакмице прођу у најбољем реду и миру, а да је на спортистима да остваре најбоље резултате и донесу радост грађанима. Поручио је такође родитељима да не дозволе да им полиција васпитава децу и да морају обратити пажњу с ким се друже и у каквом се друштву крећу. Према његовим речима, негативне појаве у спорту сузбијају се уз стриктно поштовање закона и држава је показала да је способна и спремна да се обрачуна са сваким насилником, али оно што је теже зауставити је говор мржње и то је нешто са чим цело друштво мора да се бори и да такво понашање осуди.