А селекција

МИНИСТАР ДАЧИЋ ПОСЕТИО ОРЛОВЕ ПРЕД ПУТ У НЕМАЧКУ: ПОБЕДЕ КРЕПЕ ДУХ ЦЕЛЕ НАЦИЈЕ (ВИДЕО)

10.06.2024.


Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, посетио је нашу репрезентацију у Спортском центру у Старој Пазови и пуленима селектора Драгана Стојковића пожелео да достојно репрезентују Србију на Европском првенству у Немачкој.


Осведочени пријатељ фудбала и човек који је пре 20 дана у просторијама министарства угостио делегацију Фудбалског савеза Србије на челу са председником Драганом Џајићем, још једном је показао колико је привржен националном тиму своје земље и да ће током завршног турнира бити један од најватренијих навијача Србије.

„Ја сам увек велики оптимиста. Када човек постане министар унутрашњих послова, онда га углавном не занимају толико резултати, колико безбедносни аспект целе ситуације. Пред нама је велики изазов као што је Европско првенство. Министарство унутрашњих послова и полиција заједно са Фудбалским савезом Србије учиниће све да боравак наше експедиције у Немачкој протекне у најбољем могућем реду. Наших 20 полицијаца у разним сегментима бринуће о безбедности српске репрезентације. Разговарали смо о томе пре двадесетак дана у министарству, данас сам искористио прилику да посетим момке у Старој Пазови и да им пожелим пуно успеха и среће“ – рекао је министар Дачић за сајт ФСС и додао:

„Победе су потребне јер крепе дух целе нације. Рекао сам Митровићу да се сећам атмосфере после Европског првенства 2013. године у Литванији, тада сам сачекао наше златне момке на аеродрому и уверио се колико један успех може да изазове позитивних емоција у народу. Одавно нисмо имали тако висок појединачни квалитет у репрезентацији. Свестан сам да има и оних који очекују немогуће. као што каже наш народ ‘будимо реални, очекујмо немогуће’ – закчључио је потпредседник Владе Србије.

Министра Дачића у српској кући фудбала дочекали су селектор Стојковић и директор „А” тима Стеван Дика Стојановић, а након дужег разговора о свему што Орлове очекује у наредних месец дана у Немачкој, уважени гост је са члановима своје делегације присуствовао тренингу репрезентације на главном терену у Старој Пазови.

„Много нам значи подршка високих државних структура, нарочито кад стиже од човека који је толико привржен фудбалу као што је министар Ивица Дачић. Разговарали смо дуго пре тренинга, зрачио је оптимизмом и потенцирао победнички менталитет играча који су већ имали прилику да освајају трофеје у омладинском узрасту. Посета је протекла у ведром расположењу и за нас је веома важно што смо још једном добили гаранцију да ће са безбедносног аспекта све протећи без икаквих проблема”, рекао је директор „А” репрезентације Србије Стеван Стојановић.

После победе у Стокхолму, Стојковић је играчима дао слободан дан у недељу, а већ у понедељак сви су поново били на својим радним местима, спремни за наставак припрема и одбројавање уочи старта Европског првенства и утакмице са Енглеском у Гелзенкирхену.

За уторак у преподневним сатима заказан је још један тренинг, а у 17 сати репрезентација лети за Минхен, одакле ће аутобусом продужити ка Аугсбургу, нашој бази за време завршног турнира у Немачкој.