Вести

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР "МИЉАН МИЉАНИЋ" | КРИВОКАПИЋЕВИ КАДЕТИ УБЕДЉИВИ ПРОТИВ БУГАРСКЕ, У ФИНАЛУ СА ЦРНОМ ГОРОМ (ВИДЕО)

11.05.2021.

Одлично издање млађе кадетске селекције Србије која је у полуфиналу Меморијалног турнира „Миљан Миљанић“ убедљиво савладала вршњаке из Бугарске – 3:0 (2:0). Репрезентација коју води селектор Радован Кривокапић, а која од јесени постаје такмичарска и игра први круг квалификација за пласман на Првенство Европе кадета, састаће се у четвртак, 13. маја против Црне Горе, у финалном мечу турнира (16,30). Претходно ће на терен, у борби за треће место, изаћи селекције Бугарске и Северне Македоније, која је данас ремизирала са Црном Гором (0:0), али млади Црногорци су били успешнији после извођења једанаестераца (5:6).

СТРЕЛЦИ: 1:0 Милошевић 12, Шљивић 44, Милошевић 52. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Милан Стефановић (Србија).

СРБИЈА: Маринковић (од 80. Лијескић), Ђекић (од 80. Букинац), Миросавић (од 80. Васиљевић), Симић (од 73. Вукичевић), Серафимовић, Станковић (од 73. Џодић), Шљивић, Бубањ (од 73. Делибашић), Николашевић (од 60. Ковачев), Стојановић (од 60. Радоњић), Милошевић (од 60. Поповић).

БУГАРСКА: Хабил, Дадаков (од 46. Караиванов), Росен Маринов (од 46. Господинов), Георгиев, Атанасов (од 70. Христов), Виктор Василев (од 46. Бојчев), Васил Василев (од 46. Кирев), Трајков (од 46. Рајчев), Борислав Маринов, Симеон Василев, Тан Нгуен До.

Србија је практично све решила после првих 45 минута игре када су изабраници селектора Радована Кривокапића постигли два гола, а на одмор је могло да се оде и са убедљивијим исходом. Деловали су „орлићи“ расположено, контролисали у сваком тренутку дешавања на терену а добру игру крунисали су Милошевић и Шљивић. У наставку меча већ у уводним минутима, Шљивић је пробио по левој страни, упослио је Милошевића који је својим другим голом и дефинитивно саиграчима заказао финале у четвртак. Селектор Кривокапић искористио је прилику да пружи шансу већем броју играча.

ФОТО: Зоран МИЛОВАНОВИЋ