Вести

ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ, СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ | САСВИМ КОРЕКТАН ТЕРМИН

17.06.2020.

Сада већ дефинитивно, Норвешка – Србија играће 8. октобра у Ослу. И прва реакција селектора Србије Љубише Тумбаковића…

„Иако је наша жеља била да се обе утакмице играју у новембарском термину, ништа нам на плану припрема не ремети ова одлука УЕФА да се полуфинална утакмица против Норвешке игра 8. октобра. Пратећи све што се дешавало у последње време, очекивали смо да то буду октобар или новембар. Добро је у сваком случају што се не игра у септембру, јер играчи ипак морају да уђу у такмичарски ритам кроз наступе у својим клубовима и подигну форму на неки оптималан ниво после ове принудне паузе. Мислим да је ово сасвим коректан термин, пошто нас пре тога очекују и два искушења у Лиги нација. Таман да се стабилизује форма наших репрезентативаца и да изаберемо најбољу могућу поставу за меч године 8. октобра “.

Селектор Србије поручује да су он и његови сарадници из стручног штаба већ одрадили комплетну анализу наредног противника, као и оба потенцијална ривала у финалном мечу Лиге нација.

„Ми смо апсолутно били спремни и за мартовски термин, пошто смо све испланирали до најситнијих детаља. Била је идеја да Моца Вукотић и Зоран Филиповић путују у Глазгов, један да скаутира Шкотску, други Израел. Сада све то померамо за октобар, мада и без тога имамо гомилу информација о сваком играчу из све три репрезентације. Јасно је да смо фокусирани на Норвешку и податак да се финале игра 12. новембра оставља нам сасвим довољно времена да се у случају победе у Ослу још темељније припремимо за последњи корак ка Европском првенству. Не бих говорио о конкретним именима, али ми импонује тај тимски дух Норвешке који није красио ниједну њихову генерацију у претходних 20-30 година. Тачно је да имају фудбалере који својим индивидуалним квалитетом завређују посебну пажњу, али су још јачи као целина чије су основне одлике дициплина, борбеност и жеља да се дође до заједничког циља“.