А селекција

ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ: НЕ МОГУ ДА БУДЕМ НЕЗАДОВОЉАН, ХТЕЛИ СМО ПОБЕДУ, СЛЕДИ ОНО НАЈВАЖНИЈЕ

14.10.2020.

Извукла се Турска у Истанбулу, имали су Орлови два гола предности, велики капитал, али на крају смо морали да се помиримо са нерешеним исходом. После свега, утисак је да можемо и морамо да будемо задовољни и игром, а зашто не и резултатом…

-Одиграли смо врло коректно прво полувреме, добро смо почели друго, али смо пали. Основни циљ је био да направимо помак и да потврдимо вредности из утакмице са Норвешком. Наш најважнији циљ је везан за квалификације за Европско првенство и ово после Осла је све у правцу припрема за оно што нас чека у новембру. Жао ми је због резултата, али екипа је показала да има жељу, борбеност, дисциплину и не могу да будем незадовољан – јасан је селектор Љубиша Тумбаковић.


Оно што се видело у Ослу, сада поново у Истанбулу, јесте јасна намера да код нерешеног резултата у гостима, против јаког ривала, Србија се не задовољава бодом, већ кидише и жели сва три.

-Нападали смо на 2:2, носила нас је жеља, хтели смо победу. Али, с друге стране, уморни смо. Играли смо три утакмице у девет дана.

Финале баража је пред вратима. Остало је мање од месец дана до судара са Шкотима.

-Размишљамо о утакмици са Шкотском још од момента када смо сазнали да ћемо играти против њих. Али, тек сада када смо завршили и ова два меча почећемо озбиљне припреме, скаутинг ривала и све ћемо учинити да остваримо циљ. Јесу важне и утакмице Лиге нација после тога, али ово што следи 12. новембра је много важније- не оставља дилему селектор Србије.