А селекција

ЛИГА НАЦИЈА | СТОЈКОВИЋ И СЕРГЕЈ ПРЕД ДУЕЛ СА СЛОВЕНИЈОМ У ЉУБЉАНИ (ВИДЕО)

11.06.2022.

На званичној конференцији за медије уочи утакмице против Словеније, на питања новинара одговарали су селектор Драган Стојковић и наш репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић.

„Да ли има Словенаца овде у сали“ – питао је Стојковић, а када су два новинара из Словеније дигла руку, наставио је на течном словеначком језику – „Много је лепо видети вас у Љубљани после толико времена. Брине ме само Бежиград. Он има своје дражи и своју историју, Љубљана мора нештио да уради да оживи тај стадион. Видим да је зарастао у коров и то ме нимало не радује. Све друго је на месту. Љубљана ме враћа у детињство. Драго ми је да имате свој стадион. Честитам. свала част“.

Селектор Србије задовољан је игром у претходне две утакмице против Словеније и Шведске:

„Увек смо били оптимисти и веровали смо у себе. Верујемо да и у недељу можемо до победе. Словенци играју код куће и биће максимално мотивисани. Анализирајући њихове игре и играчки кадар, знамо да су Блажич и Стојановић, да се Зајц враћа и да играју са четворицом у последњој линији. али то нас превише не занима, гледамо себе и форсирамо свој стил игре. Агресивност мора да постоји, не сме да се шета по терену, мора да се да последњи атом снаге да би се стигло до нова три бода. Расположење од првог дана је на високом нивоу, ништа се није променило и нема разлога да се мења ни после утакмице са Словенијом. Настасић и Машовић нису у комбинацији за тим, сви други су на располагању. Умор је највећи проблем, чинимо све да играче максимално растеретимо и одморимо. видећемо у току недеље како се осећају, од њиховог физичког стања зависиће и стартна постава за дуел на стадиону Стожице. “.

Сергеј Милинковић-Савић је упркос умору одиграо све три утакмице у Лиги нација против Норвешке, Словеније и Шведске:

„Умор је присутан, али смо се припремили за ове четири утакмице и оставили последњи атом снаге. Што се тиче улоге у тиму, ја сам на располагању за било коју позицију. Битно је да сам на средини терена, а то да ли сам ближи голу противника или играм мало повученије не представља ми никакав проблем“ – рекао је Милинковић-Савић.

Целу конференцију погледајте на званичном Јутјуб каналу ФСС.