А селекција

ЛИГА НАЦИЈА | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА СТОЈКОВИЋА УОЧИ ПОЧЕТКА ПРИПРЕМА (ВИДЕО)

30.05.2022.

Репрезентативци Србије окупили су се у Спортском центру у Старој Пазови и почели припреме за предстојеће утакмице у Лиги нација против Норвешке и Словеније у Београду, односно Шведске и Словеније на гостујућем терену.


Селектор Драган Стојковић одржао је конференцију за медије и рекао да ће његов тим учинити све да освоји прво место у Лиги нација:

”У питању је озбиљно такмичење које носи такмичарски дух, свака победа се вреднује и у свакој утакмици идемо на освајање три бода. Никада нисам био у ситуацији да у десетак дана морам да одиграм четири меча. Али како свима, тако и нама. Морамо да будемо паметни и да верујемо у себе. Сав респект Норвешкој, Словенији и Шведској, али свесни смо својих квалитета и не одустајемо од нашег стила игре. Ово није загревање за Катар, ово је циклус у коме желимо да наставимо континуитет добрих игара и резултата из квалификација за Светско првенство” – рекао је селектор и додао да га не брине незгодан термин и умор играча који су тек завршили сезону са својим клубовима.


”Неколико наших играча већ пар дана борави у Србији и тренира овде у Старој Пазови. Нема места за бригу. Сигуран сам да ће бити довољно мотивисани, не признајем реч засићеност јер дрес националног тима обавезује на максимално залагање у свакој утакмици. Све су то озбиљни професионалци и знају како да одговоре обавезама. Битно је да имам апсолутно поверење у све момке који се налазе на списку. У зависности од распореда, тражићемо и проналазити решења на одговарајућим позицијама у тиму. Циљ је јасан, Србија против сваког ривала мора да буде екипа која диктира ритам и која се пита за коначан исход утакмице”.

Стојковић је искористио прилику да честита кадетима Србије на феноменалним партијама током Европског првенства у Израелу:

”Елиминација од Холандије је заиста велика спортска несрећа. Кривокапић и његови клинци заслужују комплименте за све што су показали у претходних десетак дана. Они су за мене мали хероји. Добро раде, посвећени су фудбалу, друже се између себе и показују колико им је стало да буду прави кад је најпотребније. Желим им да наставе у истом стилу, да репрезентују своју земљу онако како су то радили у Израелу. Пречка малог Мијатовића одмах ме је вратила у 1998. годину која је такође могла да буде другачија да је спортска срећа била на нашој страни. Фудбал је састављен од лепи и мање лепих момената, морамо да прихватимо реалност.

Целу конференцију Драгана Стојковића можете да погледате на Јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.