КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА WU СП | СРБИЈА БЕЗ СРЕЋЕ, ПОРТУГАЛ САД БЛИЖИ БАРАЖУ

02.09.2022.

Најбоља женска репрезентација Србије поражена је у важном мечу квалификација за пласман на Првенство света од селекције Португала – 1:2 (1:2). У прелепом амбијенту, пред испуњеним трибинама стадиона у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, Португал је био срећнији и спретнији, Србија је могла много више, али недостајало је само мало више концентрације да би се на крају наше девојке радовале.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Фрајтовић 6, 1:1 Маржао 40, 1:2 Мазарет 45+2. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Л. Летовара (Финска).

СРБИЈА: Костић, Петровић (73. Матејић), Словић, Дамјановић, Фрајтовић (82. Ступар), Стефановић, Павловић (46. Благојевић), Филиповић, Пољак, Дамњановић (60. Влајнић), Мијатовић (47. Ивановић). Селектор Предраг Гроздановић

ПОРТУГАЛ: Тешеира, Боргес (90+3 Карпета), Коста, Гомеш, Маржао, Пинто, Нортон, Фереира, Силва, Назарет (83. Пирес), Мендеш (61. Пакета). Селектор Франциско Нето

Све је за Србију почело као у најлепшим сновима. Играо се шести минут када је Анђела Фрајтовић упутила ударац ка мрежи Португала, Тешеира је лоше проценила лет лопте и она је завршила у мрежи. Велика радост на трибинама, гол који подиже самопоуздање, даје наду да још један великан, после Немачке, може да осети горчину пораза у Старој Пазови. И било би можда тако да је у ситуацији која је касније много обећавала, дуелу један на један Пољак – Тешеира, голман Португала била срећнија јер се резултат ипак није променио. Утисак је да би се гости и поред великог квалитета који поседују, тешко вратили из два гола минуса. А да имају озбиљан потенцијал говори беспрекорна техника, брзина. Ти „аргументи“ утицали да се у смирај првог дела игре прво резултатски врате у игру, а онда остваре потпуни преокрет. Лош тајминг по изабранице селектора Предрага Гроздановића које су заслужиле ипак више у тих првих 45 минута игре.

У наставку није било промене резултата, Србија је хтела више, уложиле су девојке велики напор како би дошле до, утисак је, заслуженог изједначења, али срећа је била на страни Португала. Последњи меч у квалификацијама Србија игра против Израела, 6. септембра.