Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ФУТСАЛ СП | СИЛНА СРБИЈА ДЕКЛАСИРАЛА ШВАЈЦАРСКУ, САМО ЈОШ ПОБЕДА ДО ЕЛИТ РУНДЕ

23.10.2019.

 

СТРЕЛЦИ: 1:0 Петров 12’55, 2:0 Петров 14’29, 3:0 Симић 15’20, 4:0 Лазаревић 16, 5:0 Вукадиновић 23’49, 6:0 Радовановић 27’07, 7:0 Денис Рамић 32’51.  Дворана у Паризу.

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Томић, Пршић, Симић. Вулић, Алексић, Петров, Мутавџић, Рамић, Лазаревић, Вукадиновић, Весић, Радовановић

ШВАЈЦАРСКА: Сањез, Волти, Маркојанакис, Силва, Факинети. Нуско, Рајнарт, Фернадес, Седик, Бареира, Сантона, Биксон, Спигел, Гос.

Одличан старт најбоље футсал репрезентације Србије у првом кругу квалификација за пласман на Првенство света. Изабраници селектора Горана Иванчића декласирали су селекцију Швајцарске – 7:0(4:0) и сада са много оптимизма очекују дуел са Белгијом који може да одлучи о пласману у елит рунду квалфикација.

Добро је Србија ушла у меч против „сајџија“ али на први гол чекало се до 13. минута када је сјајни Страхиња Петров наговестио каснији слом ривала. Исти играч је веома брзо дуплирао предност, да би Милош Симић малом бравуром учинио да Швајцарци делују потпуно немоћно. До поласка на одмор и Јован Лазаревић је постигао гол за веома убедљивих и недостижних 4:0.

У наставку Симић и другови нису спуштали гас, Верољуб Вукадиновић је повисо на 5:0 а Марко Радовановић на сада већ огромних 6:0. Тачку на фантастично издање наше селекције ставио је Денис Рамић. Селектор Горан Иванчић разиграо је све играче који су му узвратили на најбољи начин.

Наредни меч Србија игра у четвртак, 24.октобра против Белгије, такође од 17,00. Последњи дуел  у групи је са домаћином Француском, 26. октобра од 20,00.Две првопласиране селекције пласираће се у елит рунду квалификација која ће се играти крајем јануара, почетком фебруара следеће године. Домаћин Првенства света је Литванија у септембру наредне године.