Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ФУТСАЛ СП | ФЕНОМЕНАЛНА СРБИЈА, ТРИ ОД ТРИ, ПОСЛЕ ДРАМЕ ПАЛА И ФРАНЦУСКА, ГОЛМАН МОМЧИЛОВИЋ СТРЕЛАЦ ГОЛА ОДЛУКЕ

26.10.2019.

Три меча, три победе уз фантасичну слику из Париза. Футсал репрезентација Србије, оставила је одличан утисак на квалификационом турниру за Првенство света и после Швајцарске и Белгије, савладала првог фаворита, селекцију Француске. Изабраници селектора Горана Иванчића са првог места одлазе у наредну фазу (крај јануара, почетак фебруара) квалификација где ће наставити пут ка пласману на Првенство света које се одржава у септембру 2020. године у Литванији.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Лазаревић 4’24, 2:0 Ракић 9’59, 3:0 Томић 22’07, 3:1 Сумаре 22’36, 4:1 Ракић 23’31(п), 4:2 Кебе 23’51,4:3 Рамирез 33’56, 4:4 Рамирез 34’50, 5:4 Момчиловић 39’52.  Дворана у Паризу. Жути картони: Весић, Алексић. Црвени картон: Весић (Србија).

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Томић, Пршић, Весић. Вулић, Алексић, Петров, Мутавџић, Рамић, Лазаревић, Вукадиновић, Симић, Радовановић.

ФРАНЦУСКА: Харун, Рамирез, Н’Гала, Але, Мохадин. Дирот, Белхај, Кебе, Ба, Лутин, А.Мохамед, Де, Бендали, Сумаре.

А све оно што футсал магија може да подари навијачима виђено је у дуелу две фантастичне селекције, Србије и Француске. Орлови су доминирали током већег дела сусрета, у једном тренутку водили 4:1 и чинило се да домаћин не може да се врати у игру. Са два гола Рамиреза Француска је ипак стигла до изједначења, а онда када су се бројале секунде до краја утакмице, у јунака меча израстао је феноменални голман Немања Момчиловић. И то не само одличним одбранама него – голом одлуке који је шокирао домаћу селекцију. Нешто што се, истина, виђа у футсалу, али не тако често, поготово не у дуелима јаких ривала. Искористио је Момчиловић тренутак непажње  у редовима Француза и голом који се не заборавља  (буквално с гола на гол) донео огромну радост нашој селекцији.

Жреб за наредни круг квалификација биће одржан 7. новембра у Ниону.