Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ U17W | КАДЕТКИЊЕ ПОРАЖЕНЕ ОД ЧЕШКЕ, ОСИГУРАН ПЛАСМАН У ЕЛИТ РУНДУ

26.10.2019.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Охлидалова 4, 0:2 Чордаш 29, 1:2 Ћирић 72. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Судија: Лаура Рап (Шведска).

СРБИЈА: Еремић, Стојановић, Бероња, Грујић, Кучинар (од 77. Ђокић), Милошевић (од 46. Рајић, од 88. Жарковић), Н.Чавић, Стевановић (од 46. Сремчевић), М.Чавић, Ћирић, Андрић (од 77. Обрадовић).

ЧЕШКА: Беранкова, Хуварова, Охлидалова, Кубицкова, Јежкова, Чордаш, Кочанова, Поувова (од 90. Черна), Душачкова (од 76. Павличкова), Чанова (од 82. Пражиенкова), Стрижова (од 90. Брешкова).

Женска кадетска репрезентација Србије поражена је у 3.колу првог круга квалификација за пласман на Првенство Европе од Чешке – 1:2(0:2), али изабранице селектора Драгише Зечевића обезбедиле су још раније пласман у елит рунду квалификација.

После две уводне победе, против Грузије и Украјине, наше девојке претрпеле су пораз од Чешке, али по свему приказаном током турнира у Спортском центру ФСС у Старој Пазови (један меч играо се у Земуну), Србија има право на оптимизам у елит рунди квалификација које  се играју у првој половини идуће године. Чехиње су боље ушле у меч и повеле већ у раној фази утакмице, а до краја полувремена успеле су да дуплирају предност. У наставку је Србија била бољи ривал, али осим гола Анастасије Ћирић. Девојке нису успеле да стигну до изједначења.