Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕУРО | ТУМБАКОВИЋ И ТАДИЋ ПРЕД МЕЧ СА УКРАЈИНОМ

16.11.2019.

Србија у недељу, 17. новембра (стадион „Рајко Митић“ – 15,00) против Украјине игра последњи меч у групној фази квалификација за пласман на Првенство Европе. Дан пред утакмицу пред бројним представницима медија били су селектор Љубиша Тумбаковић и један од капитена, Душан Тадић.

Осврт на пораз у Љвову…

„То је један од тежих пораза који смо имали у Украјини и сви имамо дозу одговорности за то што се догодило. Не бих сада да улазим у то „зашто и како“,  само ћу рећи да смо заслуженотада  изгубили и сада ћемо све да учинимо да им се реванширамо“

Још једном о Луксембургу…

„Прво полувреме смо играли доста добро и било је много позитвних ствари, али у другом полувремену заболело ме је што се нисмо довољно залагали. Модеран фудбал је такав да мораш увек да испуниш оно што се тражи, професионалци смо и имамо много искуства. Једноставно, неке ствари из другог полувремена не би смеле да нам се догађају, да се осети једна доза опуштања“.

Расплет…

„Кад смо добили групу знали смо да Украјина поседује квалитет и потенцијал, знали смо да ће се између три селекције тражити две које ће ићи директно на ЕУРО. Имамо наду која је танка, али на нама је да прво урадимо оно што је до нас. Они нису комплетни,  лично највише волим када екипа дође у најјачем саставу. Очекује нас веома тежак меч и на нама је да учинимо све и остваримо победу“.

Шта може да нас забрине уколико сутра не изборимо пласман на ЕУРО…

„Не сме да нам се дешавају осцилације, на моменте изгледамо јако добро, али онда дођу лоши тренуци. Морамо бити константнији као екипа“ – закључио је Душан Тадић.

Селектор Љубиша Тумбаковић…

„Направили смо детаљну анализу, за нас је утакмица са Украјином значајна из више разлога. Шанса да се пласирамо сутра су минималне, али желимо нови помак, јер издвојио бих детаље из меча са Португалом, затим из дуела у Луксембургу, односно меча у Београду“.

Украјину никада нисмо победили…

„И тај податак може и треба да нас мотивише. Мислим да нам неће недостајати мотив и жеља да се момци покажу у најбољем светлу. Све ће урадити да остваре добар резултат. Када се ради о Украјини они имају фантастичну дисциплину , озбиљна су екипа.“

Тим и да ли има помака у игри…

„Да ли ће бити неких ротација, могуће. А када се ради о помаку, има га. Све је процес, треба и мало простора. Искрено, смета ми што је свако питање негативно, а ни ми, ни ви немамо другу репрезентацију. Ово је национални пројекат, репрезентација свих нас. Овде морамо да будемо сви заједно, да останемо компактни. Не бежим од критике, али било би лепо да осетимо бар мало медијске подршке. Уосталом победили смо четири утакмице, а тек два месеца смо заједно. Не видим да неко има чаробни штапић и да може да уради боље. Време је природни фактор и стрпљење…“

Пораз у Љвову…

„Гледао сам ту утакмицу више пута. То је фудбал. И не мислим да је поставка мог млађег колеге била лоша. Јеноставно се у фудбалу некад десе такве ствари. Не често, али се десе. Украјина како је упутила ударац, тако је постигла гол. С друге стране, ти шта год направиш, не вреди. Дешавају се такве утакмице“ – рекао је Љубиша Тумбаковић уз обећање да ће Србија сутра учинити све да оствари победу.