Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП | ФРАНЦУСКА ДРУГА ДИМЕНЗИЈА ФУДБАЛА

10.11.2019.

Наша најбоља женска репрезентација поражена је у мечу квалификација за пласман на Првенство Европе од Француске – 0:6 (0:3). У мечу који се играо на новом стадиону у Бордоу пред 21.277  гледалаца Францускиње су доминирале од првог минута и показале зашто су једна од најбољих европских и светских селекција.

СТРЕЛЦИ: 1: 0 Мари 7, 2:0 Мари 12, 3:0 Жеиро 31, 4:0 Катото 52, 5:0 Мари 63, 6:0 Асеји 90+3. Стадион у Бордоу. Судија: Марта Хуерта Де Аза (Шпанија). Жути картони: Билбо (Француска), Мијатовић, Чанковић (Србија).

ФРАНЦУСКА: Бухађи, Ренард, Торе, Каршаи, Жеиро, Мари, Жовин (од 46. Катото), Билбо (од 69. Асеи), Дали (од 62. Тини), Бати, Каскарино.

СРБИЈА: Костић, Стевановић, Илић (од 70. Брадић), Словић, Дамјановић, Мијатовић, Благојевић, Радојичић, Чанковић (од 81. Филиповић), Пољак, Станковић (од 46. Вуковић).

Одлука о победнику вероватно се није доводила у питање ни пре почетка меча, јер снага, брзина и техничко-тактичка обученост су днк француске селекције. Видело се то већ у уводним минутима утакмице када је домаћа селекција са два брза гола показала да је апсолутни фаворит наше групе. Наше девојке су имале своје тренутке, трудиле су се да парирају јачим домаћим играчицама, али Француска је успела на крају да оствари убедљиву победу. Било је на крају ово велико искуство за нашу селекцију, почев од лепог амбијента на феноменалном стадиону у Бордоу до физички и технички доминантне домаће селекције од које може само да се учи.