Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ U19 | ОМЛАДИНЦИ ИЗБОРИЛИ ПЛАСМАН У ЕЛИТ РУНДУ КВАЛИФИКАЦИЈА

14.10.2019.

Омладинска репрезентација Србије (U19) поражена је у трећем колу првог круга квалификација од Шпаније – 0:4(0:2) али захваљујући пре свега убедљивој победи против Литваније (8:0), односно нерешеном исходу са Румунијом (1:1) изборила је пласман (две првопласиране селекције) у елит рунду квалификација за одлазак на Првенство Европе.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Мољхо 7, 2:0 Тенас Урена 21, 3:0 Росанас 53, 4:0 Саинс 83. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Судија: Анти Мунука (Финска).Жути картони: Белић, Ераковић, Новаковић (Србија), Мољехо (Шпанија).

ШПАНИЈА: Гарсија, Росанас Морагас, Рамон, Перез, Гутирез Ортега (од 58. Хереро Олива), Моранте (од 71. Синтес), Родригез, Мољехо (од 54. Текија), Баена Перез, Жил (од 54. Саинс), Тенас Урена (од 71. Латаса).

СРБИЈА: Мићовић, Радмановац, Ераковић, Балаж, Стајић (од 61. Ћорковић), Л.Павловић (од 66. Јочић), Белић (од 38. Новаковић), Топић, Стевановић (од 46. Достанић), Зукић, Савић (од 61. Великић).

Шпанци су агресивније ушли у меч, имали од старта контролу игре и већ после неколико минута створили једну, две прилике пред голом Мићовића. До вођства су ипак дошли после грешке у игри задње линије нашег тима, коју су казнили практично из два потеза, продором по левој страни и центаршута који је на другој стативи сачекао и атрактивним волеј ударцем у мрежу спровео Мољехо. И тај рани гол као да је још више утицао на игру „орлића“, а Шпанцима улио додатно самопоуздање. Деловали су гости, условно речено, заиста моћно у тим тренуцима, лако комбиновали и долазили у позицију да угрозе наш гол. И тако су дошли до другог гола, играо се 21. минут када је Тенас Урена дуплирао вођство.

До краја полувремена Шпанци су имали већи посед лопте, иницијативу, веома лако су комбиновали и претили без обзира на сигурно вођство. Утисак је да су се Шпанци много брже кретали, а најбрже је ишла лопта, после само једног или два додира. Све то је утицало на игру и наравно резултат после првог полувремена.

У наставку су Шпанци одмах имали прилику да повећају вођство, поново после акције која је ишла по левој страни и једне повратне лопте, уследио је ударац али на срећу Мићовић је одбранио. Наставили су Шпанци да доминирају и веома брзо постигли су и трећи гол. Дуго су комбиновали, развлачили нашу одбрану, имали лопту у ногама, а онда омогућили Серхију Росанасу да из другог плана уђе у наш шеснаестерац и савлада Мићовића. Шпански селектор је затим извршио две измене, а тек око 60 минута „орлићи“ су успели да озбиљније припрете Шпанцима, упуте два ударца која су завршила поред гола. И селектор Иван Јевић је извршио неколико измена, али све то није утицало на расположене Шпанце да постигну и четврти гол. Сада је све сам урадио Саинс, ушао у шеснаестерац, избацио из игре једног нашег играча и савладао Мићовића. Шпанија је заслужено славила, пораз за Србију који не боли, јер су изабраници селектора Јевића изборили пласман у елит рунду квалификација, али и пораз из којег може доста тога да се научи.

У другом мечу дана Литванија је приредила изненађење и победила Румунију 1:0(0:0).