А селекција

Крстајић, Буњевчевић и Ивановић о жребу у Москви

01.12.2017.

Први меч са Костариком најважнији, предуслов за успех добра припрема и атмосфера која обећава

Одмах после жреба у московском Кремљу, вршилац дужности селектора репрезентације Србије, Младен Крстајић, дао је изјаву за медије.
-За српски фудбал је прво велика привилегија да се налази у овако одабраном друштву, међу 32 најбоље селекције света. Да ли сам задовољан групом? У завршници највећег планетарног такмичења нема лоших репрезентација, а све селекције које су оствариле пласман доћи ће у Русију да израженим амбицијама. Тако и Србија.Мислим да можемо бити задовољни групом. Бразил је увек фаворит, не само у групи него и за освајање титуле првака света, а респект заслужују и Костарика, односно Швајцарска. На оваквим турнирима прва утакмиа је од велике важности, тако и ми гледамо на дуел са Костариком. Желимо прво да се добро припремимо, да имамо атмосферу у и око репрезентације која ће нам помоћи да остваримо своје жеље. И не треба нам сада еуфорија, спустимо лопту на земљу и урадимо све што је потребно како би спремно отишли у Русију и на прави начин представљали Србију– рекао је Младен Крстајић.

И спортски директор Горан Буњевчевић сматра да је сада најважније сачувати мир…
-Сама чињеница да је Србија данас била међу 32 одабране селекција света, све нас треба да чини поносним. Добили смо групу у којој свакако тражимо своју шансу, али то не значи да треба падамо у неку еуфорију, напротив. О Бразилу је сувишно причати, његовој традицији, титулама, именима која данас наступају за њихову селекцију. Биће то интересантан меч. Међутим, на турнирима какво је Првенство света први меч је много важан. А ту нас чека Костарика. Јасно је какве су нам амбиције, али за све оно што нас очекује у Русији, морамо добро да се припремимо. Да створимо атмосферу која ће нам омогућити да на самом такмичењу дамо свој максимум. Онако како смо то чинили у квалификацијама, када смо били посвећени успеху, дисали сви као један. Ова Србија то може – истакао је Горан Буњевчевић.

Капитен Бранислав Ивановић гледао је жреб а онда пожурио у тренинг камп Зенита…
-На Мундијалу нема слабих репрезентација, свака селекција долази са високим амбицијама. Бразил је увек и свуда фаворит, али то не значи ништа на оваквим турнирима. Мислим да је нама много важан старт, први меч против Костарике, меч који готово по правилу усмерава даљи ток шампионата. Морамо бити на земљи и посвећени као што смо то били у квалификацијама, да размишљамо о првом ривалу, а онда нам „неће побећи“ ни Швајцарска, односно Бразил – рекао је Бранислав Ивановић.