КОСТАС КАПИТАНИС, УЕФА ИНСТРУКТОР, ЗАДОВОЉАН ПОКАЗАНИМ СТЕПЕНОМ ЗНАЊА СУДИЈА ТОКОМ СЕМИНАРА СУДИЈА СУПЕР ЛИГЕ

05.02.2024.

У СЦ ФСС у Старој Пазови, од 02. фебруара до 04. фебруара одржан је семинар судија судија Супер лиге, а последњег дана у недељу 04. 02. судијама су се придружиле и посматрачи суђења.

Гост и предавач на семинару био је Костас Капитанис, УЕФА инструктор. Господин Капитанис је са судијама обрадио многе теме из Правила игре као што су : Игра руком, Офсајд, Менаџмент у савременом суђењу, Ситуације у казненом простору, Прекршаји, коришћење ВАР технологије и ВАР интервенција. Сваки од сегмената био је пропраћен обиљем видео материјала уз активно учествовање судија. Овога пута судије су полагале три теста, наравно уз обавезан тест физичких норми, везана за Правила игре: видео тест, тест познавања ВАР протокола и класичан тест познавања Правила игре.
Последњег дана семинара судијама су се придружили и посматрачи суђења који су заједно са судијама били подељени у неколико група и имали су прилику да заједно анализирају један број видео клипова и на делу виде ниво знања који поседују судије и посматрачи суђења. Након анализе, уследила је дискусија коју је водио инструктор УЕФА Капитанис који је након излагања свих група дао појашњење за сваку појединачну ситуацију.
Господин Капитанис је истакао да је задовољан показаним степеном знања судија а да је на њима да то оправдају у наредном делу сезону.