А селекција

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ | НЕМАЊА ГУДЕЉ И САША ЛУКИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА МАЂАРСКОМ (ВИДЕО)

11.10.2023.

Репрезентација Србије припрема се у Спортском центру ФСС у Старој Пазови за наставак квалификација и мечеве против Мађарске у Будимпешти (14. октобар) и Црне Горе у Београду (17. октобар), а данас су на услузи представницима медија били репрезентативци Немања Гудељ и Саша Лукић.

„Када смо почели квалификације за Првенство Европе, циљ нам је био да се пласирамо. И сада смо у ситуацији да одлучујемо о томе. И све ћемо учинити да остваримо циљ. У Београду су Мађари били бољи у првом делу игре, наставак је припао нама. Заслужили смо тада више, дефинитивно. Мислим да ће се у Будимпешти много тога одлучивати на средини терена, три бода су нам циљ, верујемо у победу“  рекао је Саша Лукић.

„Прошлу утакмицу нисмо били на нашем нивоу, поготово у првих 45 минута. Сада морамо ући у меч као у Београду, да поновимо приступ из другог полувремена. Мислим да смо бољи тим, да имамо квалитетније играче, треба да изађемо са ставом да желимо победу и верујем да ћемо је остварити“ истиче Немања Гудељ.

„Увек ће бити критике, ми се бранимо као тим, а не само задња линија.  Сада је важно да изађемо на терен као ратници, да покажемо вољу и мислим да ће онда бити све како треба“ јасан је НемањаГудељ.

„Сигурно да постији мала доза притиска, велика је утакмица у питању. Знамо сви колико дуго нисмо били учесници Европског првенства и све би дали да се нађемо у Немачкој. Једва чекамо почетак меча и надам се победи“ оптимиста је Саша Лукић.

„Нама притисак одговара. Волим добру атмосферу, пуне трибине. Све нам је то додатни мотив“ не крије Немања Гудељ.

„Имамо негативан скор против Мађара, али све ћемо учинити да ствари променимо у нашу корист и славимо на њиховом терену. Они су добра екипа, свако ко мисли да су слабији, вара се, али важан је наш став, да покажемо да смо бољи“ закључио је Саша Лукић.

„Слажем се да имају одличан тим, добре појединце, али ми смо спремни, добро тренирамо, имамо и ми квалитетан тим, спремни смо и идемо да победимо“  искрен је Немања Гудељ.

„Тамо где будем био потребан на терену и селектору, даћу све од себе. Да ли је то на месту централног дефанзивца или у средини, бићу спреман“  додаје Немања Гудељ.- Мистер је у праву, ми смо спремни за рат у менталном смислу, дакле ратници морају да изађу на терен“

„Ако је неко мислио да ћемо ми без неког напора да се пласирамо на ЕУРО, он греши, јер сви данас играју и имају амбиције. Ми сада треба да размишљамо само о Мађарској, а после тек о Црној Гори“ не оставља дилему Саша Лукић.

„Мађарска је приоритет, има времена за Црну Гору. Фокус нам је сада само на меч у Будимпешти. Имаћемо додатни мотив, пуне трибине, доста и наших навијача. Тако да једва чекамо меч и да осетимо ту атмосферу“ апострофира Немања Гудељ.

„Добром игром и победом у Будимпешти да позовемо навијаче на меч са Црном Гором. И ми да напунимо стадион, као што ће то бити случај у Мађарској“ жеља је Саше Лукића.

 

Целу конференцију можете да погледате на јутјуб каналу ФСС.