А селекција

СТЕФАН МИТРОВИЋ И СРЂАН БАБИЋ | КАД СЕ ДОБИЈЕ ПОЗИВ ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА, ДИЛЕМА НЕ СМЕ ДА ПОСТОЈИ

21.09.2022.

Уочи претпоследње утакмице у Лиги нација против Шведске која се игра 24. септембра на стадиону Црвене звезде, на званичној конференцији за медије у СЦ ФСС били су дебитанти у нашој репрезентацији, Срђан Бабић и Стефан Митровић.

„Хтео бих да се захвалим Мистеру на позиву у А репрезентацију. Огромна је част тренирати и дружити се са овим сјајним момцима. Много  ми значи. Надам се најбољем у наредна два меча, ићи ћемо на победу и против Шведске и против Норвешке, то се не доводи у питање. Са скоко 80 одсто ових момака играо сам у млађим селекцијама, разговарали смо телефоном пре окупљања и знао сам шта ме очекује. Био сам свим срцем уз њих током квалификација, честитао сам им после величанствене победе у Лисабону. Драго ми је да српски фудбал доживљава ренесансу у последње време. Од своје 14. године сам део репрезентативних селекција и ово схватам као предиван повратак. Мистер ми је пружио шансу и даћу све од себе да оправдам његово поверење. За мене се интересовала и репрезентација Босне и Херцеговине, али код мене ниједног тренутка није било дилеме. Позив селектора Стојковића се не одбија“ – рекао је Срђан Бабић.
Стефан Митровић не крије да је имао позив Канаде, али позив Драгана Стојковића се не одбија…

„Први утисци феноменални, велика ми је част да играм за Србију, земљу у којој сам рођен. Канада је такође била веома заинтересована, био сам последња два месеца у контакту са људима из њихове федерације. Међутим, када се добије позив такве играчке величине каква је Драган Стојковић Пикси, дилема не сме да постоји. Одушевио сам се кад ме је позвао и моменатлно сам преломио и донео одлуку. Нисам ни у најлуђим сновима могао да очекујем да ће овако брзо све да се издешава у мојој каријери. најпре потпис за Звезду, а само месец дана касније и позив у А репрезентацију Србије. То ми је мотив више да наставим да се усавршавам и да напредујем као фудбалер“ – блистао је од задовољства Стефан Митровић.