Вести

ВЕЛИЧАНСТВЕНИ ТРОФЕЈ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У БЕОГРАДУ | ЗЛАТНИ ГЛОБУС САН СВАКОГ СЕЛЕКТОРА

20.09.2022.

На својој турнеји по земљама које ће учествовати на завршном турниру у Катару, величанствени трофеј Светског првенства у уторак је стигао и у Србију.

У организацији ФИФА и Кока-Коле, гламурозној свечаности у Бел ЕКСПО центру у Београду, присуствовали су селектор наше репрезентације Драган Стојковић и славни италијански фудбалер Марко Матераци.
„Велика је привилегија наћи се у улози домаћина оваке великог скупа. Предиван је осећај када сте близу једног од најпрестижнијих и најлепших трофеја у свету спорта. Златни глобус је сан сваког тренера који се бави селекторским послом и који се нађе у ситуацији да свој национални тим води на највећој смотри светског фудбала. Имао сам задовољство да га додирнем недавно у Дохи, приликом жреба за групну фазу Светског првенства. Ја  и све моје колеге које ће у новембру у децембру путовати у Катар, сањамо о томе да овај трофеј имамо у својим рукама и после финалне утакмице“ – рекао је стратег Орлова Драган Стојковић.
Један од најпопуларнијих и најтрофејнијих италијанских фудбалера, светски шампион са Италијом 2006. и члан славне генертације Интера која је под вођством Жозеа Муриња освојила ‘триплу круну’ 2010. године, захвалио се домаћину догађаја на гостопримству и изнео низ комплимената на рачун српске репрезентације:
„Свако дете које направи прве фудбалске кораке сања да подигне победнички трофеј Светског првенства. Ја сам имао срећу да своје дечачке снове испуним 2006.године у Берлину. За Србију ме вежу много лепе успомене, као што знате у Интеру сам играо заједно са две легенде српског фудбала, Синишом Михајловићем и Дејаном Станковићем. Господину Стојковићу желим да честитам пласман на Светско првенство и да му пожелим да у Катару направи још један подвиг са својом екипом. На располаганју има младе и талентоване фудбалере, али и оне искусне који ће умети да се прилагоде условима и необичном термину у коме се игра турнир у Дохи. Захваљујући Декију и Михи, некако сам и емотивно везан за Србију тако да ћу сигурно навијати за вас и не би ме уопште чудило уколико будете најпријатније изненађење Светског првенства“ – рекао је славни Марко Матераци и потом уручио реплику Затног глобуса селектору А тима Србије Драгану Стојковићу Пиксију.

По завршетку церемонијалног дела програма, присутни гости су имали прилику да се фотографишу са трофејем који ће на својој турнеји до почетка Светског првенства обићи све 32 земље учеснице завршног турнира у Катару.