А селекција

КАТАР 2022 | ОРЛОВИ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ, КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА (ВИДЕО)

14.11.2022.

Најбоља репрезентација Србије почела је припреме за Првенство света у Катару (20. новембар – 18. децембар) и мечеве који следе у групној фази са Бразилом (24. новембар 20,00), Камеруном (28. новембар 11,00) и Швајцарском (2. децембар 20,00). Орлови су се окупили у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, у уторак, 15. новембра следи пут у Манаму где их 18. новембра очекује провера са Бахреином (16,30), а дан касније Стојковићеви изабраници стижу у Доху.

Списак играча који ће представљати Србију у Катару, селектор Драган Стојковић објавио је у петак, а данас је први човек националног тима био на располагању представницима бројних медија.

-Данас је тачно годину дана од утакмице са Португалом, меча који нам је донео све ово и због чега можемо и морамо да будемо поносни. Остварили смо веома велики успех, пласирали смо се међу 32 најбоље селекције на свету и све нас то чини поносним. Што се тиче списка, питали сте да ли је ово награда за играче који су се нашли на списку, није награда него заслуга, за све оно што су показали током квалификација. Ово су играли који апсолутнмо заслужују да носе дрес епрезентације Србије. Они који нису сада на списку, они су наша будућност, никоме врата нису затворена, на све рачунамо у неком будућем времену. Ово је турнир који не допушта било какве импровизације и тиме смо се руководили. Овде нема места сентименталности, да сам могао све бих водио, али имамо ограничења и ствари су јасне – рекао је селектор Драган Стојковић.

Митровић и Влаховић?

-Ниједан селектор не воли када му играчи у клубу не играју, надам се да ће бити све у реду. Ако и не буде, наћи ћемо решење, зато сам ја овде. Дакле, спокојно и спремно идемо у Катар где ће Србија показати све што може.

Хоћемо ли од старта видети нападачку Србију?

-Стил који смо до сада имали донео нам је резултате. Ова група играча апсолутно заслужује да се нађе на Светском првенству, а како ћемо да играмо…Играћемо најбоље што можемо. У ком систему? Сулудо је да сада о томе говорим, видећемо у каквом су стању играчи. Ова Србија ће све учинити да играмо добар фудбал и остваримо резултате које желимо. Имамо тешку грушу, можда и једну од најтежих, али то је само изазов више. Ми смо група која спремно, спокојно и скромно очекује ово Светско првенство. Трудићемо се да дамо свој максимум, ако неко буде бољи, пружићемо руку. Имамо квалитет, солидарност на терену, своје циљеве и сконцентрисани смо да достигнемо те циљеве. Испред нас су три утакмице, покушаћемо да освојимо довољан број бодова и тако обезбедимо нокаут фазу. Играчи не морају ништа, а могу много. И то је моја порука играчима. А оно што је најважније, вера мора да постоји – истакао је селектор Србије.

Конференцију за медије можете да погледате на следећем линку.