Вести

U21 | СЕЛЕКТОР ГОРАН СТЕВАНОВИЋ ОКУПИО "ОРЛИЋЕ" ПРЕД ПРОВЕРЕ НА КИПРУ (ВИДЕО)

14.11.2022.

Окупила се млада репрезентација Србије у Београду пред пут на Кипар. Селектор Горан Стевановић рачуна на 25 играча, а „Орлићи“ ће у новембарском окупљању одмерити снаге са селекцијама Кипра (Никозија, 20.11. од 14.30 по локалном времену) и Северне Македоније (Лимасол, 22.11. од 15.00 по локалном времену).

Узимајући у обзир да наредне квалификације за Европско првенство стартују тек на јесен 2023. године, новембарско окупљање долази као идеална прилика да селектор Стевановић пружи шансу што већем броју играча и оформи тим за старт квалификација.

„Септембар ће доћи брзо. Велика је одговорност у питању, без обзира што се ради о пријатељским утакмицама. Пружићемо шансу још неким играчима, међу нама је доста дебитаната. Испратили смо много мечева у претходном периоду и урадили селекцију. Играчи схватају одговорност, као и ми са њима. Полако се упознајемо, правимо атмосферу у екипи, која ће одговорити обавезама. Имамо још довољно времена да оформимо тим“, истакао је селектор.

Наша најбоља А селекција за свега 10 дана одиграће први меч на Светском првенству у Катару, а селектор не крије задовољство што се међу путницима налазе и Иван Илић, односно Страхиња Ераковић, који су управо у дресу младе репрезентације пружали сјајне партије у прошлости. Такође, селектор је искористио прилику да Орловима пожели срећу и успех, уз нагласак на сјајним резултатима који су остварени у претходном периоду.

„Наш приоритет, али и велика част и задовољство јесте то што су Иван Илић и Страхиња Ераковић чланови наше А селекције на Светском првенству. То су момци који су са нама прошли кроз доста утакмица. Верујемо да и многи други кроз напоран рад могу у будућности стећи тај статус. Мислим да сви данас са пуно респекта и самопоуздања пратимо нашу репрезентацију, захваљујући свему што су урадили у претходном периоду. Направили су нешто што није скоро направила нека генерација. Максимални смо оптимисти, с разлогом. Када погледате све те играче, у којим клубовима играју и у каквој форми… Мислим да је репрезентација, са Пиксијем на челу, заиста јака“, завршио је селектор.

Фото: ФСС