А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ИЗ ФРАНКФУРТА | БОРИЛИ СМО СЕ ДА БУДЕМО ДЕО КРЕМА ЕВРОПСКОГ ФУДБАЛА (ВИДЕО)

08.10.2022.

 


По доласку у Фрнакфурт, Драган Стојковић говорио је за сајт Фудбалског савеза Србије и рекао да му је увек задовољство да буде у друштву великих имена европског фудбала и да у улози селектора репрезентује своју земљу на важним догађајима у организацији УЕФА.

„Борили смо се да будемо у овом положају и у одабраном друштву, зар не. Прија ми да видим људе из света фудбала, пријатеље које дуго нисам срео, да попричамо о фудбалским темама, али најважније је да смо део великог догађаја као што је жреб за наредно Европско првенство у Немачкој“ – рекао је селектор Орлова коме су одмах по уласку у хотел Вестин пришли познаници из Италије, тренер Ђани Де Бјази и новинар Газете дело Спорт Фабио Ликари:

„Ђани је селектор Азербејџана и имао је прилику у квалификацијама да се увери у наш квалитет. Обојица су честитала и похвалила игру наше репрезентације, што свакако импонује“.

Стојковић је у Франкфурт допутовао директно из Лондона, где се срео и разговарао са најбољим стрелцем у историји српског репрезентативног фудбала Александром Митровићем:

„Желео сам на лицу места да се видим са Митром и да попричамо о његовој повреди. Занимало ме о чему се конкретно ради. Ако се сећате, он је против Шведске у Београду добио ударац због чега је морао да напусти терен. Очигледно је био незгодан ударац који је оставио трага и чим је осетио бол на утакмици против Њукасла затражио је измену. Осећа и даље бол у тетиви, паузираће још неко време, надам се не дуго и сигуран сам да ће се опоравити када то буде најважније. Приачали смо о повреди, али и о ономе што нас очекује ускоро на Светском првенству у Катару“.

Цео интервју са Драганом Стојковићем (о реакцији Фулама на повреду Митровића, форми Костића и Влаховића, еуфорији у Србији после сјајних игара фудбалске репрезентације у квалификацијама, новом тренеру Филипа Ђуричића и чињеници да је један од ретких у свету фудбала који се и као играч и као тренер и као селектор нашао на рукама својих играча), погледајте у видео линку који се налази на званичном Јутјуб каналу ФСС.