Вести

IN MEMORIAM | МОМЧИЛО ВУКОТИЋ

03.12.2021.

Легендарни фудбалер Партизана, репрезентативац Југославије,  Момчило Моца Вукотић преминуо је у 72. години. Момчило Вукотић је био члан Стручног одбора Фудбалског савеза Србије, а једно време и скаут наше фудбалске организације.  Рођен је 2. јуна 1950. године у Београду, а на врата Партизана стигао је са свега 12 лета. Прошао је све млађе селекције црно-белих и постао сениор чим је постао пунолетан. У првом мандату у клубу играо је од 1968. до 1978. године, потом је једну сезону провео у Бордоу, да би се вратио у Хумску и наступао за црно – беле све до играчке пензије 1984. Одиграо је 791 утакмицу за Партизан и постигао 339 голова. Момчило Вукотић је до недавно држао рекорд по броју одиграних утакмица у Партизану, а престигао га је Саша Илић. За репрезентацију Југославије одиграо је 14 утакмица, био је учесник Европског првенства на коме је Југославија заузела четврто место.
Легендарни ас је после каријере водио Партизан једну сезону као тренер и освојио првенство Југославије 1989. године, а затим је радио у Паниониосу, Аполону, Саламису, Етникосу, Констанци, Паоку, Левадијакосу и као селектор репрезентације Кипра. У ветеранским данима вратио се у Партизан и водио бригу о омладинској школи, иначе једној од најбољих у Европи. Фудбалски савез Србије изржава искрено саучешће породици Вукотић.

„Моца је био изузетна особа, истинска фудбалска легенда. Добар човек, племенитог духа, господских манира и остаће ми заувек у лепом сећању“ рекао је Драган Стојковић, селектор Србије.