Вести

ИГРАЧ МАЊЕ И МИНИМАЛАН ПОРАЗ „ОРЛИЋА“ У РУСИЈИ

06.09.2019.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Дивеев 20. Саранск. Мордовија Арена. Судија: Манфредас Лукјанцукас (Литванија). Жути картони: Сафонов, Дивеев, Ломовитски, Евгењев (Русија), Деветак, С.Марковић, Петровић, И.Илић (Србија). Црвени картон: Иван Илић (Србија) 59.минут.

РУСИЈА: Сафонов, Калугин, Евгењев, Дивеев, Степанов, Расказов, Кучаев (од 71. Грулов), Умијаров, Облијаков, Ломовитски (од 90+1 Лисовиј), Чалов (од 80. Игњатиев).

СРБИЈА: М.Илић, Терзић, С.Марковић (од 69. Златановић), С.Павловић, Деветак, Аџић (од 64. Бирманчевић), И.Илић, Петровић (од 57. Машовић), Л.Илић, Јовељић (од 64. Рачић), Влаховић (од 57. Тедић).

Млада репрезентација Србије (U21) поражена је на старту квалификација за пласман на Европско првенство које се 2021. године одржава у Словенији и Мађарској, од селекције Русије – 0:1(0:1).

На гостовању у Саранску, Србија је била равноправан ривал у првом делу игре, који је на крају припао домаћину и поред чињенице да су Руси у том делу игре практично упутили само један ударац ка мрежи Марка Илића.

Играо се 20. минут када су Руси извели један прекид, неко је лопту избацио ван нашег шеснаестерца, уследио је нови центаршут, а Дивеев је испред Терзића главом спровео лопту у мрежу. Стекао се утисак да је руски играч тада фаулирао српског дефанзивца, али литвански арбитар је показао руком на центар.

У наставку је литвански арбитар махао картонима,а поред неколико жутих, показао је и један црвени, нашем Ивану Илићу. Био је то 59.минут када је због бројчане надмоћности на терену практично решен исход меча, јер Русија је до краја имала још неколико изгледних прилика, али бриљирао је Марко Илић. С друге стране имали су и „орлићи“ неколико покушаја, али недостајало је мало више концентрације и среће.

У уторак 10.септембра Србија ће у другом колу бити домаћин селекцији Летоније.Меч се игра на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду.