А селекција

ХРАБРО СРЦЕ ОРЛОВА | ТУМБАКОВИЋ: ОВАКО ЈЕ СЛАЂЕ, СМС: СВАКО БИ УРАДИО ИСТО НА МОМ МЕСТУ, А.МИТРОВИЋ: ПРЕСУДИЛО СРЦЕ И СЕРГЕЈЕВА МАГИЈА

09.10.2020.

 

Србија је доминирала против Норвешке у свим елементима игре, имала већи посед лопте, упутила далеко већи број удараца у оквир гола, имала много већи број правих прилика и на крају заслужено славила. Остао нам је још један корак до пласмана на ЕУРО и меч са Шкотском, 12. новембра у Београду. Пре тога, наравно, мечеви у Лиги нација са Мађарском и Турском. А после храбре игре и велике победе у Ослу селектор Љубиша Тумбаковић је рекао…

-Утиске ћемо тек да сложимо, али основни циљ је био да победимо. Спремали смо се седам месеци, можда би било интересантније да смо завршили све у 90 минуа али овако је можда слађе – истакао је селектор Србије.

Медији су констатовали да је ово био можда најбољи наступ и једна од најбољих утакмица Србије у последњих неколико година?

-Радује ме да сте тако видели и прихватили утакмицу. Много смо труда уложили у саму припрему утакмице. Желимо добар амбијент, атмосферу, а ако сте препознали нашу жељу, вољу, хтење, нас то радује. Окрећемо се сада мечу са Мађарском, односно Турском, а онда да се посветимо новембру и мечу који нас води на Првенство Европе.

Утакмица је била дефинитивно добро припремљена?

-Много смо труда уложили да искључимо најбоље играче Норвешке, погледаћу поново утакмицу, али мени је важно да смо показали једну компактност и учинили да Халанд не уђе у шансу за 120 минута игре.

Имали смо контролу игре током свих 120 минута игре?

-Најбитније да смо остварили оно што смо желели, победили смо Норвешку и сада финале баража за пласман на ЕУРО играмо у Београду – закључио је селектор Србије.

Два гола за победу, два гола која ће Сергеј Милинковић – Савић дуго да памти…

-И даље не могу да дођем себи, јер сам постигао два гола на овако важној утакмици – рекао је СМС после меча.

Други гол представља право ремек-дело?

-Сваки играч на мом месту би исто урадио,желео би да постигне гол у тој ситуацији.

У игру је ушао са клупе и пресудио?

-То је била селекторова тактика и испало је се све како треба. Враћамо се за Србију срећни и задовољни – рекао је Сергеј Милинковић – Савић.

Велику борби са дефанзивцима Норвешке водио је Александар Митровић…

-Заслужили смо победу, могли смо и раније да затворимо утакмицу. Имали смо велику жељу и вољу, за нас није било изгубљене лопте, оставили смо срце на терену, дали свој максимум и заслужили победу – не оставља дилему Александар Митровић.

Србија је деловала као сат, видео се тимски дух, борба за сваку лопту?

-Да, борили смо се за сваку лопту, сви смо били као један, ми на терену, играчи на клупи и трибини, сви смо живели за победу. Гурали смо себе до максумума, а пресудила је наша жеља за победом и Сергејева магија код другог гола – рекао је уз осмех Александар Митровић.