Горан Сретеновић изабрао, најбоља женска репрезентација игра против Аустрије на путу до СП у Француској 2019.

15.09.2017.

Најбоља женска репрезентација Србије почиње квалификације за Светско првенство које се 2019. године одржава у Француској. Наше девојке се налазе у групи са Аустријом, Шпанијом, Израелом и Финском, а на премијери изабранице селектора Горана Сретеновића састају се са Аустријом, 19. септембра у Крушевцу (20,00 – Спорт клуб).
За овај дуел Горан Сретеновић рачуна на 21 играчицу: голмани Милиц Костић (Спартак) и Милена Вуковић (ДВТК, Мађарска), одбрана Весна Смиљковић (Валур, Исланд), Невена Дамјановић (Фортуна, Данска), Оршоја Вајда (Спартак), Тијана Крстић (Помурје, Словенија), Маријана Јанков (Брезница, Црна Гора), Виолета Словић (Спартак), средина терена Јелена Чанковић (Вахјо, Шведска), Јелена Чубрило (Гинтра, Литванија), Дина Благојевић (Санд, Немачка), Александра Савановић (Црвена звезда), Милица Мијатовић (Алби, Француска), Катарина Ђоршевић (Црвена звезда), Сара Павловић (Спартак), напад Алегра Пољак (Ференцварош), Марија Радојичић (Спартак), Мирела Тенков (Црвена звезда), Марија Вуковић (Пожаревац), Александра Лазаревић (Машинац ПЗП), Адријана Делић (Војводина).


У стручном штабу селектору Горану Сретеновићу помагаће тренери Лидија Стојкановић, Душан Јанковић (голмани) и Данијела Трајковић, физиотерапеут Милијана Петровић, лекар Биљана Маринковић и тим менаџер Душан Гелић.
– Пред нама се налази веома важан и тежак испит, ради се о ривалу који је пре месец и по дана стигао до полуфинала Европског првенства, без пораза и примљеног гола. На крају су Аустријанке несрећно испале на пенале. Ради се о јакој такмичарској екипи која зна да игра на резултат, све њихове репрезентативке наступају у Немачкој и Француској, најјачим лигама на континенту. Добро смо их скенирали, знамо одакле нам прети највећа опасност и верујем да спремно дочекујемо старт у квалификацијама – рекао је селектор Горан Сретеновић.
Није гајна да селектор и сарадници желе да направе искорак када се ради о женском репрезентативном фудбалу…
– Време је да кренемо са добрим резултатима у сениорској конкуренцији, после успеха међу омладинкама и кадеткињама у претходном периоду. Радимо у континуитету са фудбалеркама које се међусобно одлично познају и навикнуте су на систем игре од којег нећемо одустати. Инсистираћу на већем поседу лопте, пас игри и нападима, надам се да ће такав приступ донети резултат – истиче селектор.

 

На списку селектора налазе се наше најбоље играчице…

– Све до пролећа не могу да рачунам на Марију Илић која је оперисана,а против Аустрије изостаће Јована Дамњановић због повреде, док је Алегра Пољак са омладинкама на квалификацијама у Финској. Остале играчице су спремне и у доброј форми, почеле су им лиге. У недељу ћемо заједно да гледамо утакмицу Вождовац – Црвена звезда, затим се селимо у Крушевац. Определили смо се да играмо ван Спортског центра у Старој Пазови, желимо подршку гледалаца, да и на тај начин извршимо притисак на Аустрију. У правој атмосфери, наше фудбалерке наћи ће додатни мотив – рекао је селектор Горан Сретеновић.
Наше девојке у октобру очекују нова два испита, против Израела 19. октобра на стадиону Чукаричког и три дана касније у Хелсинкију, када ћемо бити гости Финској. Квалификације се настављају 24. новембра, у Београд долази репрезентација Шпаније а меч се игра на стадиону Вождовца.
На Светско првенство у Француској пласираће се само прва селекција у групи.