Вести

ФУТСАЛ А | ОРЛОВИ ПОРАЖЕНИ У ЛАВАЛУ, АЛИ СРБИЈА СЛАВИ ДИРЕКТАН ПЛАСМАН У ЕЛИТ РУНДУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ОДЛАЗАК НА ПРВЕНСТВО СВЕТА

08.03.2023.

Најбоља футсал репрезентација Србије поражена је у Лавалу од Француске – 2:0 (1:0), али Орлови славе директан пласман у елит рунду квалификација за одлазак на Првенство света.  Србија се налази међу четири најбоље другопласиране селекције, а осталих осам репрезентација очекују неизвесни бараж дуели. Србија је трећа најбоља другопласирана селекција, Азербејџан је прва, Финска друга, а Словенија четврта на табели најбољих другопласираних селекција.

СТРЕЛЦИ: 1:0 А.Мохамед 16, 2:0 Муходин 27. Дворана у Лавалу.

ФРАНЦУСКА: Дурот, Белхај, Закехи, А.Мохамед, Муходин. Локока, Туре, Рамирез, Садау, Лутин, Ђирио, Бендали, Ба, Бенсиама.

СРБИЈА: Аксентијевић, Матијевић, Томић, Петров, Рајчевић. Николић, Алексић, Васић, Рамић, Пршић, Росић, Симић, Ракић, Маринковић. Селектор Дејан Мајес

Француска је освојила прво место у групи са 10 бодова и изборила директан пласман и трећи, последњи круг квалификација за Светско првенство. Србија је била друга са 7 бодова, док је Норвешка последња без освојених бодова.